To πάγωμα των μετατάξεων στη Βουλή και το hashtag #Διόρισε_με_Αλέξη

To πάγωμα των μετατάξεων στη Βουλή και το hashtag #Διόρισε_με_Αλέξη
Πρόεδρος της Βουλής.
Πώς σχολιάζει το διαδίκτυο το μπαράζ μετατάξεων στη Βουλή.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δημοσιοποίηση των μετατάξεων στο κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αργά το απόγευμα, ανακοίνωσε ότι παγώνουν οι 32 από τις προγραμματισμένες μετατάξεις, μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.

Όπως είπε ο ίδιος, για τις πρώτες 32 μετατάξεις έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ανάμεσα στις μετατάξεις που παγώνουν και τελικώς δεν θα γίνουν είναι και εκείνη που αφορά την κόρη της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλόπουλου.

H Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής παραδέχτηκε ότι η μετάταξη της θυγατέρας της, ήταν ζήτημα γνωριμιών και στη συνέχεια να εξήγησε…γιατί αυτό δεν είναι και τόσο μεγάλο ατόπημα, εφόσον είχε τα απαραίτητα προσόντα.

«Προφανώς με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά. Υπάρχει ζήτημα, δεν το συζητάμε αυτό, ούτε θέλω να πω ότι ήταν γνωστά τα προσόντα της και η Βουλή φώναξε έλα εδώ. Το ζήτημα είναι ότι ήδη εργαζόταν οπότε δεν επιβαρύνει το δημόσιο ούτε με μία δραχμή», είπε η κα Χριστοδουλοπούλου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, «ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων που, παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση, αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας. Κατά τη συνομιλία τους, από κοινού αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Βουλής να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις».

Νωρίτερα, ο κ. Βούτσης απάντησε στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με προσλήψεις ή μετατάξεις σε υπηρεσίες του Κοινοβουλίου προσώπων που φέρονται να έχουν πολιτικές με το ΣΥΡΙΖΑ ή και συγγενικές με κορυφαία στελέχη του σχέσεις, με τη φράση «θα ήταν απολύτως άδικο για μία-δύο-τρεις περιπτώσεις που πιθανώς υπάρχουν για βαθμό συγγένειας» να δημιουργείται η εντύπωση μη ύπαρξης αξιοκρατικών κριτηρίων στις σχετικές με τα εργασιακά της βουλής υποθέσεις.

«Δεν αισθάνομαι απολογούμενος για οτιδήποτε έχουν ήδη καταγραφεί, σαν δήθεν ορυμαγδός τοποθετήσεων» ανέφερε.

Όσον αφορά την πρώην σύζυγο του προέδρου της Βουλής η οποία ήταν στο πρώτο κύμα μετατάξεων ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η πρώην σύζυγός του δουλεύει στη Βουλή από το 2007 και δεν ήρθε τώρα. Στο μέτωπο των τροπολογιών τώρα παρά το φρένο που έβαλε χθες ο Σωκράτης Φάμελλος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν βουλευτικές τροπολογίες υπουργοί φαίνεται πως δεν ακολουθούν την ίδια οδό.

Πάντως παρά τις αναφορές του προέδρου στη Βουλή, το διαδίκτυο πήρε φωτιά σχολιάζοντας τις εξελίξεις.

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα το hashtag #Διόρισε_με_Αλέξη να γίνει πρώτο trend στο Twitter, για τους προφανείς λόγους…