Το «πόθεν έσχες» του Ζελένσκι: Περιουσία κοντά στα 300.000 δολάρια, πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το «πόθεν έσχες» του Ζελένσκι: Περιουσία κοντά στα 300.000 δολάρια, πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία
epa10592879 A handout photo made available by Ukraine's Presidential Press Service shows Ukrainian President Volodymyr Zelensky talking on the phone to the Chinese president (not pictured), Kyiv, Ukraine, 26 April 2023. Volodymyr Zelenskyy had a phone call with the President of the People's Republic of China Xi Jinping about bilateral relations, the presidential office said. Special attention was paid to the ways of possible cooperation to establish peace for Ukraine. EPA/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ιδιοκτησία περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων και οχημάτων παρέμεινε αμετάβλητη κατά τη διάρκεια των δύο ετών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δημοσίευσε την Κυριακή για πρώτη φορά στοιχεία για τα εισοδήματα του, θέλοντας να προβάλει μια εικόνα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση της διαφάνειας.

Σύμφωναμ με τη σχετική ανακοίνωση, ο Ζελένσκι και τα μέλη της οικογένειάς του έλαβαν 10,8 εκατομμύρια ουκρανικά γρίβνια (286.168 δολάρια) το 2021, το έτος πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ποσό που ήταν μειωμένο κατά σχεδόν 12 εκατομμύρια γρίβνια σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το ποσό του 2021 περιλάμβανε περίπου 142.000 δολάρια σε εισόδημα από την πώληση κρατικών ομολόγων.

«Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχίζει να κατέχει ορισμένα εμπορικά σήματα (trademarks). Συγκεκριμένα, το 2021 ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταχώρισης 22 εμπορικών σημάτων, η οποία ξεκίνησε πολύ πριν από την εκλογή του ως Προέδρου της Ουκρανίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το 2022, το εισόδημα της οικογένειας Ζελένσκι έπεσε στα 3,7 εκατομμύρια γρίβνα λόγω της «προσωρινής καταγγελίας των συμφωνιών μίσθωσης στο έδαφος της Ουκρανίας ως αποτέλεσμα της έναρξης της πλήρους επιθετικότητας της Ρωσίας».

Το ταμειακό υπόλοιπο της οικογένειας στο τέλος του 2022 μειώθηκε κατά σχεδόν 1,8 εκατομμύρια γρίβνα, σύμφωνα με τη δήλωση, ενώ η ιδιοκτησία περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων και οχημάτων παρέμεινε αμετάβλητη κατά τη διάρκεια των δύο ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com