Το πρώτο κατάστημα Mikel στο Ντουμπάι είναι γεγονός

Το πρώτο κατάστημα Mikel στο Ντουμπάι είναι γεγονός

Η δημοφιλής αλυσίδα καφέ και εστίασης «ανοίγει» τα φτερά της στο εξωτερικό.

Μόλις οχτώ χρόνια μετά τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματός της στη Λάρισα, η αλυσίδα Mikel άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Αντί να προτιμήσει κάποια ευρωπαϊκή χώρα για το πρώτο της άνοιγμα στο εξωτερικό, η αλυσίδα του Λαρισαίου Λευτέρη Κυριακάκη επέλεξε την ιδιαιτέρως δημοφιλή αγορά του Ντουμπάι.

Μάλιστα, το κατάστημα είναι drive thru (οι οδηγοί θα μπορούν να σταματούν με το αυτοκίνητό τους για να πάρουν τον καφέ τους επιτόπου) ενώ και η διαρρύθμισή του διαφέρει σε σχέση με αυτή των καταστημάτων της αλυσίδας στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι σήμερα λειτουργούν 122 καταστήματα Mikel στην Ελλάδα. Για το 2014 η αλυσίδα, κατάφερε να διπλασιάσει το τζίρο της σε σχέση με το 2013, καθώς οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 3,4 εκατ. ευρώ έναντι 1,5 εκατ ευρώ. Επίσης τα προ φόρων κέρδη του Ομίλου ανήλθαν στα 2,1 εκατ ευρώ έναντι 991 χιλ. ευρώ το 2013.

Τα Mikel είναι γνωστή ελληνική αλυσίδα καφέ. Ιδρυτής είναι ο Λευτέρης Κυριακάκης, που ασχολείται με τον χώρο της εστίασης από το 1996. Το όνομα προήλθε από τα αρχικά των τριών αδελφών του Λευτέρη, (Μί)λτος, (Κ)υριάκος και (Ελ)ευθέριος, ενώ στο σήμα της εταιρίας απεικονίζεται ο πατέρας τους με ένα ποτήρι καφέ.Η αλυσίδα ξεκίνησε από τη Λάρισα, όπου άνοιξε το πρώτο κατάστημα το 2008 στη διασταύρωση Κύπρου και Πανός.

Διαβάστε όλη την ιστορία για τα Mikel