Το πρώτο σχόλιο από ΠΑΣΟΚ: «Συναίνεση. Το άλλο με τον Αλέξη το ξέρεις;»

Το πρώτο σχόλιο από ΠΑΣΟΚ: «Συναίνεση. Το άλλο με τον Αλέξη το ξέρεις;»
ć˙Ӆɓ ԇӠŊБϓِϕ ԕЏՠԏՠЁӏʠ֙ևӠÅ͍njT`(EUROKINISSI / ӕͅуTǓ)

Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να πάρει θέση όταν λάβει και επίσημα την πρόσκληση.

Την επίσημη πρόσκληση περιμένουν στο ΠΑΣΟΚ για να τοποθετηθούν για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη επικοινωνία με την κυρία Γεννηματά, είτε από πλευράς Προεδρικού Μεγάρου, είτε από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου. Σε χαμηλότερο επίπεδο, ωστόσο, έχει γίνει μια πρώτη επαφή προς αναζήτηση της ημέρας που θα γίνει το συμβούλιο. Πάντως θεωρείται δεδομένο ότι η κ. Γεννηματά θα απαντήσει θετικά στην πρόσκληση του ΠτΔ.

Ενδεικτικό όμως του πώς αντιμετωπίζουν τη πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ είναι η πρώτη αντίδραση στο Facebook του Νίκου Μποσδογάνη, διευθυντή του πολιτικού γραφείου της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά.

«Συναίνεση. Το άλλο με τον Αλέξη το ξέρεις;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Άλλωστε στο ΠΑΣΟΚ ήδη εδώ και καιρό έχουν αφήσει να εννοηθεί πως δεν ειναι διατεθειμένοι να συζητήσουν την προοπτική σύμπλευσης, έστω και σε επί μέρους θέματα, χωρίς τη συμμετοχή των υπολοίπων κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Θα καταθέτουν προτάσεις για τα κρίσιμα ζητήματα και η στάση τους θα εκφράζεται στη Βουλή.

Από τις προηγούμενες μέρες στη Χαριλάου Τρικούπη εξηγούσαν πως το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμπράξει σε περιορισμένου βεληνεκούς προτάσεις από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς οι προτάσεις για συστράτευση της κυρίας Γεννηματά το καλοκαίρι αγνοήθηκαν.