Το πρώτο της αλκοολούχο ποτό ετοιμάζει η Coca-Cola

Το πρώτο της αλκοολούχο ποτό ετοιμάζει η Coca-Cola
Photo:

Για πρώτη φορά στα 125 έτη της λειτουργίας της η Coca-Cola σχεδιάζει την παραγωγή ενός "alcopop" προϊόντος. 

Η Coca-Cola ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή ενός ποτού που θα περιέχει αλκοόλ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Το “alcopop” προϊόν θα παρασκευαστεί στην Ιαπωνία και αναμένεται να περιέχει μια ποσότητα αλκοόλ που κυμαίνεται μεταξύ 3% και 8%.

Η επιλογή της Ιαπωνίας σχετίζεται με την αυξανόμενη προτίμηση που δείχνουν οι Ιάπωνες στο Chu-Hi, ένα εμφιαλωμένο ανθρακούχο ποτό που περιέχει ένα τοπικό αλκοολούχο ποτό ονόματι shochu. Το Chu-Hi κυκλοφορεί στην αγορά της Ιαπωνίας ως μία εναλλακτική στην μπίρα, και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλές στις γυναίκες.

Η απόφαση της εταιρείας αποτελεί «ένα χαμηλών τόνων πείραμα για ένα συγκεκριμένο μέρος της αγοράς μας», εξήγησε ο πρόεδρος της Coca-Cola στην Ιαπωνία. «Δεν έχουμε πειραματιστεί στην κατηγορία της χαμηλής περιεκτικότητας αλκοόλ στο παρελθόν. Η κίνηση αυτή δείχνει ότι συνεχίζουμε να εξερευνούμε δυνατότητες έξω από το βασικό μας πεδίο δράσης», δήλωσε ο Jorge Garduno, πρόεδρος της Coca-Cola Japan, προσθέτοντας, ωστόσο, πως δεν υπάρχει πρόθεση πώλησης του ποτού σε άλλες αγορές.

«Η κατηγορία ποτών τύπου Chu-Hi βρίσκονται σχεδόν αποκλειστικά στην Ιαπωνία», επεσήμανε ο Garduno και εξήγησε ότι στην αγορά της Ιαπωνίας γίνονται πολλές δοκιμές νέων προϊόντων, ακόμη και 100 προϊόντων τον χρόνο. Πέρυσι κυκλοφόρησε στην αγορά μία εκδοχή της Coca-Cola με πρόσθετες φυτικές ίνες, ονόματι Coca-Cola Plus, στοχευμένο στο κοινό των Ιαπώνων που μεγαλώνει ηλικιακά.

«Μπορεί πολλές αγορές να αρχίζουν να θυμίζουν αυτήν της Ιαπωνίας, ωστόσο η κουλτούρα εδώ είναι μοναδική και ξεχωριστή, και πιστεύω ότι πολλά από τα προϊόντα που βγαίνουν εδώ, θα μείνουν εδώ», είπε ο Garduno.

Πάντως η Coca-Cola έχει διεθνώς αρχίσει να επεκτείνει τον κατάλογο των προϊόντων της πέρα από τα ανθρακούχα ποτά, εξαγοράζοντας μεταξύ άλλων άλλες μάρκες νερού και τσαγιού.

H έκφραση “alcopop” χρησιμοποιείται συνήθως για γλυκά αλκοολούχα ποτά, και τη δεκαετία του ’90 εμφανίστηκαν στην κατηγορία αυτή πολλές μάρκες στη Βρετανία, όπως οι Smirnoff Ice, Reef και Bacardi Breezer, κερδίζοντας σημαντικό μερίδιο του καταναλωτικού κοινού.