Το ρολόι που μετατρέπει το μπράτσο σας σε οθόνη αφής

Το ρολόι που μετατρέπει το μπράτσο σας σε οθόνη αφής

Μήπως είναι η οθόνη του έξυπνου ρολογιού σας πολύ μικρή για τα δάχτυλά σας; 

Οι ερευνητές στην ερευνητική ομάδα Future Interfaces Group του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία που μετατρέπει το δέρμα σε αισθητήρα αφής.

«Μικρές φορετές συσκευές, όπως τα έξυπνα ρολόγια και τα ψηφιακά κοσμήματα, γίνονται υπολογιστικές πλατφόρμες. Όμως, το μικρό τους μέγεθος περιορίζει σημαντικά την εμπειρία του χρήστη» έγραψαν οι ερευνητές.

Η ομάδα θέλει να επιλύσει το πρόβλημα του μικρού μεγέθους της οθόνης φορετών συσκευών επεκτείνοντάς την στο δέρμα.

Η συσκευή τους λέγεται Skintrack και αποτελείται από δύο στοιχεία: ένα δαχτυλίδι μετάδοσης σήματος και ένα λάστιχο καρπού που λαμβάνει το σήμα. Η συσκευή χρησιμοποιεί ηλεκτρόδια που είναι τοποθετημένα στο λάστιχο για να παρακολουθεί την κίνηση του δαχτύλου – φορέα του δαχτυλιδιού.

Όταν το δάχτυλο ακουμπάει το δέρμα, στέλνει ένα ηλεκτρικό σήμα υψηλής συχνότητας στο μπράτσο του χρήστη. Η συσκευή χρησιμοποιεί το ανθρώπινο σώμα ως αγωγό ηλεκτρισμού. Αυτό μπορεί φυσικά να ακούγεται λίγο τρομακτικό, αλλά είναι ασφαλές και χρησιμοποιείται ήδη σε άλλους τομείς, όπως η ιατρική τεχνολογία.

Καθώς το δάχτυλο μετακινείται πάνω στο δέρμα, το σύστημα υπολογίζει ηλεκτρονικά τη θέση του βάσει της απόστασης από τα ηλεκτρόδια.

Σημειώστε ότι η τεχνολογία δουλεύει ακόμα και πάνω από ένα ρούχο. Και βέβαια, το Skintrack αναγνωρίζει όλες τις συνήθεις κινήσεις που κάνει κάποιος πάνω σε μια οθόνη αφής.

«Η προσέγγισή μας είναι χαμηλού κόστους, χαμηλής ενέργειας, και μη παρεμβατική» λέει η ομάδα. «Οραματιζόμαστε την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα μελλοντικά έξυπνα ρολόγια, για την υποστήριξη διεπαφών πέρα από τους περιορισμούς της μικρής οθόνης αφής».