Το σχέδιο αντεπίθεσης της Alibaba στην Amazon

Το σχέδιο αντεπίθεσης της Alibaba στην Amazon

Ποια θα καταφέρει να κατακτήσει την αγορά της νοτιοανατολικής Ασίας; 

Η Alibaba αποφάσεισε να «ρίξει» έως και ένα δισ. δολάρια για να τονώσει το μερίδιό του στον διαδικτυακό πωλητή λιανικής της νοτιοανατολικής Ασίας, Lazada, ενόψει της πολυαναμενόμενης εισόδου της Amazon στην περιοχή.

Πριν λίγες ημέρες, ο γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου τόνισε πως θα αυξήσει το μερίδιό του από 51% σε 83%, με τη συνολική του επένδυση στην εταιρία λιανικής να διαμορφώνεται πλέον στα δύο δισ.

Η επένδυση αυτή αποδεικνύει πως υπάρχει αυξημένη εμπιστοσύνη στην αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς εκατομμύρια χρήστες ίντερνετ πρώτης γενιάς υιοθετούν τις online αγορές.

Σύμφωνα με το CNBC, έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2016 από τη Google και την Temasek Holdings, τον επενδυτικό βραχίονα της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης, προέβλεψε πως η «οικονομία ίντερνετ» της περιοχής θα αναπτυχθεί στα 200 δισ. δολάρια μέχρι το 2025, κυρίως χάρη στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

«Οι αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου στην περιοχή είναι ακόμη σχετικά ανεκμετάλλευτες και βλέπουμε μια πολύ θετική ανοδική πορεία μπροστά μας. Θα συνεχίσουμε να τοποθετούμε τους πόρους μας στην νοτιοανατολική Ασία μέσω της Lazada για να συλλάβουμε αυτές τις ευκαιρίες ανάπτυξης», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Daniel Zhang, CEO του Alibaba Group.

Από την πλευρά της, η Lazada δεν έχει διευκρινίσει αν η νέα επένδυση από την Alibaba αποτελεί προληπτικό μέτρο ενόψει της εισόδου της Amazon στην αγορά της περιοχής αυτής. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Maximilian Bittner σημείωσε ότι «αυτή η επένδυση είναι πρώτα και κύρια μια επιβεβαίωση της συνεχιζόμενης επιτυχίας της Lazada και της εμπιστοσύνης της Alibaba στη Lazada».

Διαβάστε επίσης: Όλη η αλήθεια για τα σχέδια της Alibaba και της Amazon στην Ελλάδα