Το σχέδιο της Google να φέρει την εικονική πραγματικότητα στις μάζες

Το σχέδιο της Google να φέρει την εικονική πραγματικότητα στις μάζες

Η Google έχει αρχίσει να εμπλέκεται στα σοβαρά με την εικονική πραγματικότητα. Στόχος της, να βρεθεί στο σπίτι του καθενός μας.

Η εταιρεία πρόκειται να κατασκευάσει και να διαθέσει το δικό της headset εικονικής πραγματικότητας, δήλωσε ο επικεφαλής εικονικής πραγματικότητας της Google, Κλέι Μπέιβορ. Η προσέγγιση της εταιρείας βασίζεται στο smartphone, με μια συσκευή που προβάλλει το έξυπνο τηλέφωνό σας στην οθόνη.

Παράλληλα, η εταιρεία θα συνεργαστεί με την IMAX για την κατασκευή μιας νέας βάσης κάμερας για τη λήψη βίντεο εικονικής πραγματικότητας κινηματογραφικής ποιότητας.

Η Google ανακοίνωσε ένα νέο οικοσύστημα εικονικής πραγματικότητας που ονομάζεται Daydream. Ένας συνδυασμός hardware και λογισμικού, το Daydream θα προσθέσει μια λειτουργία εικονικής πραγματικότητα στο Android N έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι συμβατές συσκευές ως συσκευές προβολής.

Για να εξασφαλιστεί η βελτιστοποίηση του επόμενου κύματος συσκευών Android για αυτό το είδος πολλαπλής λειτουργίας, η Google συνεργάζεται με τους κατασκευαστές ώστε αυτοί να προσθέσουν τους κατάλληλους αισθητήρες και οθόνες.

Και η μυστηριώδης νέα μάσκα ονομάζεται Daydream, αλλά δεν υπάρχει τελικό πρωτότυπο ή έστω μια ιδέα του πώς θα μοιάζει η συσκευή. Η ομάδα εικονικής πραγματικότητας της Google επεξεργάζεται τα τελικά υλικά και τον σχεδιασμό, αλλά ελπίζουν να καταλήξουν σε κάτι ελαφρύτερο και μαλακότερο από ανταγωνιστικά προϊόντα όπως το Gear VR της Samsung.

Παρόλο που η Google αναπτύσσει τα δικά της Daydreams, θα προσφέρει τα σχέδια στους κατασκευαστές τηλεφώνων Android ώστε να μπορούν να παράγουν και να πουλούν τις δικές τους εκδοχές.

Η προσέγγιση της Google εστιάζει στο να καταφέρει να φτάσει στον ευρύτερο αριθμό ανθρώπων αντί να δημιουργήσει την καλύτερη, πιο ελκυστική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Άλλες εταιρείες όπως η Oculus, η Sony και η HTC εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη ακριβών headset που θα προσφέρουν συγκλονιστικές εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας. Μέχρι να πέσουν οι τιμές, όμως, αυτές οι συσκευές θα είναι ελκυστικές μόνο σε όσους παίζουν βιντεο-παιχνίδια ή έχουν την τάση να δοκιμάζουν και να υιοθετούν πρώιμα gadgets.