Το σχέδιο της McDonald’s να μειώσει θεαματικά τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου

Στο «μάτι» του Τραμπ μπαίνει η εταιρεία μετά την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αποχωρήσει από τη Συμφωνία για το Κλίμα.

 

Η McDonald’s ανακοίνωσε το αρχικό της πλάνο για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, υποστηρίζοντας ότι θα «περιορίσει κατά 150 εκατ. μετρικούς τόνους τις εκπομπές ως το 2030». Πρόκειται για μια μείωση η οποία φτάνει το 36% των εκπομπών της αλυσίδας εστιατορίων πίσω στο 2015.

Το σχέδιο της αμερικανικής εταιρείας ακολουθεί τις οδηγίες που προβλέπει η Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα για τις επιχειρήσεις και θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της ακολουθώντας μια σειρά από συγκεκριμένες ενέργειες.

Καταρχάς η McDonald’s θα αντικαταστήσει τις φωτεινές ταμπέλες στα καταστήματα, θα εξοπλίσει τις κουζίνες με ενεργειακό εξοπλισμό και θα χρησιμοποιήσει πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά για τις συσκευασίες του φαγητού.

Επιπλέον η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος. Το κόκκινο κρέας θεωρείται ιδιαίτερα εχθρικό προς το περιβάλλον συγκριτικά με άλλα προϊόντα της διατροφικής αλυσίδας, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας ενέργειας που απαιτείται για την κτηνοτροφία. Για αυτόν τον λόγο η McDonald’s γνωστοποίησε ότι θα ακολουθήσει πιο ωφέλιμες πρακτικές παραγωγής μοσχαρίσιου κρέατος.

Η McDonald’s έγινε επίσης μέλος της αμερικανικής εταιρικής συμμαχίας We Are Still In, η οποία έχει στόχο να προωθήσει τις αρχές της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα, ακόμη κι αν η αμερικανικής κυβέρνηση δείχνει να παίρνει εντελώς αντίθετη πορεία.