Το σχέδιο της Nike για να κερδίζει 7 δισ. δολάρια το χρόνο από τις διαδικτυακές πωλήσεις

Το σχέδιο της Nike για να κερδίζει 7 δισ. δολάρια το χρόνο από τις διαδικτυακές πωλήσεις
The logo of Nike is seen in a storefront in Sao Paulo May 28, 2015. Nike, which is not a FIFA partner but is challenging Adidas' dominance in soccer by sponsoring many of the world's top players and teams, said it was cooperating with authorities after it was indirectly identified in the U.S. indictment in relation to a 1996 deal with the Brazil team. Nike later said in a statement it was "concerned by the very serious allegations, adding: "Nike believes in ethical and fair play in both business and sport and strongly opposes any form of manipulation or bribery." REUTERS/Paulo Whitaker - RTX1EZ98 Photo:

Με διάφορα κίνητρα και με το νέο τρόπο αγοράς των προϊόντων η Nike προσπαθεί να φτάσει στα ύψη τις πωλήσεις της.

Μέσα στα επόμενα χρόνια η Nike έχει στόχο να αυξήσει τα κέρδη της, ενώ μέχρι στιγμής οι πωλήσεις της στο διαδίκτυο σημειώνουν ανοδική πορεία. Συγκεκριμένα, σήμερα η Nike βγάζει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως από τις διαδικτυακές της πωλήσεις και μέχρι το 2020 προβλέπεται οι επερχόμενες επενδύσεις να την ωθήσουν στα 7 δισ.

Μάλιστα, οι online-πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν περίπου κατά 50% τους τρεις μήνες μέχρι τον Νοέμβριο, κι αυτό γιατί ξεκίνησαν να λειτουργούν και σε διάφορες χώρες εκτός Αμερικής, όπως η Ελβετία, ο Καναδάς και η Νορβηγία, ενώ το επόμενο τρίμηνο αναμένεται να λειτουργήσουν στην Τουρκία και στη Χιλή.

Κατά τους τελευταίους 18 μήνες η εταιρεία έχει “συνδέσει” τα καταστήματα στην προσωπική της σελίδα στο διαδίκτυο, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να ψωνίζουν online ακόμη και όταν βρίσκονται μέσα στο ίδιο το κατάστημα. Ο λόγος αυτού του εγχειρήματος είναι ότι πολλές φορές οι πελάτες όταν δεν βρίσκουν αυτό που επιθυμούν, αποχωρούν.

Ο νέος αυτός τρόπος αγοράς λειτουργεί ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην πορεία του χρόνου θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η Nike ακόμη παρέχει διάφορα κίνητρα στους αγοραστές προκειμένου οι ίδιοι να ολοκληρώσουν τις αγορές τους στα καταστήματα. Τα μέλη της από την άλλη ενθαρρύνονται να συνδεθούν στο σύστημα καθώς με τις αγορές τους κερδίζουν και διάφορα μπόνους, ενώ όσοι επιθυμούν να ψωνίσουν στο κατάστημα έχουν την επιλογή της δωρεάν επιστροφής του προϊόντος.

Από την πλευρά της η αμερικανική εταιρεία ενδυμάτων δηλώνει ικανοποιημένη με το νέο της εγχείρημα και έτοιμη για τις μεγάλες αθλητικές στιγμές που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο εξάμηνο, όπως το Super Bowl 50, το NBA All Star Weekend, το COPA America, το Euro 16 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο.