Το «Twitter της Κίνας» σηκώνει 700 εκατ. δολάρια για νέες εξαγορές

Το «Twitter της Κίνας» σηκώνει 700 εκατ. δολάρια για νέες εξαγορές
epa04129214 A smartphone running the Sina Weibo social networking app is seen against a background of the company logo on screen in Beijing, China, 17 March 2014. Sina Weibo is one of a number of large Chinese technology companies preparing for initial public offerings (IPO) this year. EPA/ADRIAN BRADSHAW Photo:

Η εφαρμογή Weibo κάνει σημαντικό άνοιγμα στους χώρου του βίντεο και των θεαμάτων.

 

Η κινεζική υπηρεσία microblogging, Weibo, ξεκινά μια άκρως επιθετική πολιτική εξαγορών μέσω της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 700 εκατ. δολαρίων.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που βασίζεται στον κινεζικό φορέα τηλεπικοινωνίας Sina και τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, φτάνει με όρους αγοράς την αξία των 20,95 δισ. δολαρίων, εν αντιθέσει με τον μεγάλο ανταγωνιστή της δύσης, το Twitter, το οποίο αποτιμάται στα 12,67 δισ. δολάρια.

Η κινεζική εταιρεία με έδρα το Πεκίνο γνωστοποίησε την Τρίτη ότι τα χρήματα που θα εισπράξει θα τα χρησιμοποιήσει για να χρηματοδοτήσει «γενικούς εταιρικούς σκοπούς, οι οποίοι περιλαμβάνουν τρέχουσες κεφαλαιακές ανάγκες και την πιθανότητα εξαγοράς συμπληρωματικών επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα techcrunch, οι εξαγορές θα γίνουν πιθανότατα εντός της Κίνας, με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνουν οι επιχειρήσεις με αντικείμενο το βίντεο και τα θεάματα. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι το Weibo έχει ξεκινήσει σημαντικές επενδύσεις και στον χώρο της τεχνολογίας της διαφήμισης.

Το κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα χρησιμοποιεί ευρέως το Weibo ως εργαλείο προπαγάνδισης των θέσεων του. Χαρακτηριστικό είναι ότι την τελευταία εβδομάδα, κατά την οποία διεξαγόταν το συνέδριο του κόμματος, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης παρότρυνε όλους τους χρήστες του να ανεβάζουν αναρτήσεις με το hashtag «νέα εποχή».