Το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας έκανε διακοπές στην Ελλάδα παραβιάζοντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης

Το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας έκανε διακοπές στην Ελλάδα παραβιάζοντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης
epa08551467 Dutch King Willem-Alexander (R) and Queen Maxima (L) in the garden of Paleis Huis ten Bosch, The Hague, The Netherlands, 17 July 2020, during the traditional photo session at the start of the summer holiday. EPA/SEM VAN DER WAL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η φωτογραφία που τους «πρόδωσε».

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ολλανδίας εξέφρασαν σήμερα τη λύπη τους γιατί παραβίασαν τον κανόνα της κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο νησί της Μήλου, ένα θέμα που αποκαλύπτει φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.

Η φωτογραφία δείχνει τον βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ να φορά πουκάμισο με σηκωμένα μανίκια και να κρατά τη μάσκα στο χέρι. Στο πλευρό του η σύζυγός του Μάξιμα, χαμογελαστή, και δίπλα της ένας άλλος άνδρας.

Το βασιλικό ζευγάρι παραβίασε έτσι τον κανόνα της κοινωνικής αποστασιοποίησης που τηρείται σε πολλές χώρες ενώ η υγειονομική κατάσταση που έχει σχέση με την πανδημία συνεχίζει να επιδεινώνεται παγκοσμίως.

«Μια φωτογραφία δημοσιεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης στην οποία κρατάμε ελάχιστη απόσταση. Μέσα στον αυθορμητισμό της στιγμής, δεν δώσαμε τη δέουσα προσοχή», εξήγησε το βασιλικό ζεύγος σε μήνυμα του στο Twitter. «Ασφαλώς θα έπρεπε να είχαμε προσέξει. Καθώς και στις διακοπές», η πρόσθεσε στο μήνυμά του.