Το WhatsApp εξετάζει για πρώτη φορά την τοποθέτηση διαφημίσεων

Το WhatsApp εξετάζει για πρώτη φορά την τοποθέτηση διαφημίσεων
epa08186915 (FILE) - The logo of mobile application WhatsApp (C) displayed on a smartphone screen in Taipei, Taiwan, 26 September 2017 (reissued 02 February 2020). WhatsApp announced that it will stop working from 01 February 2020 on iPhones and Android devices running outdated operating systems. Millions of smartphones will no longer be able to run the Facebook-owned messaging service, media reported. EPA/RITCHIE B. TONGO *** Local Caption *** 53792249 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έχει συζητηθεί σε υψηλό επίπεδο εντός της Meta, λόγω των ανησυχιών ότι θα αποξενώσει τους χρήστες.

Το WhatsApp, το γνωστό app των chat, εξετάζει σοβαρά την τοποθέτηση διαφημίσεων για πρώτη φορά από τότε που «τρέχει» η εφαρμογή, καθώς η μητρική του, Meta, θέλει να αποκομίσει έσοδα από από την πιο δημοφιλή υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο.

Όπως μετέδωσαν οι Financial Times, στελέχη της εταιρείας συζητούν αν θα εμφανίζουν διαφημίσεις σε λίστες συνομιλιών με επαφές στην οθόνη συνομιλίας του WhatsApp, αλλά δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις.

Το ενδεχόμενο έχει συζητηθεί σε υψηλό επίπεδο εντός της Meta, λόγω των ανησυχιών ότι θα αποξενώσει τους χρήστες, δήλωσε άτομο με στενή γνώση των συζητήσεων.

Σύμφωνα με πηγές των FT, η Meta σκέφτεται επίσης αν θα χρεώσει συνδρομή για τη χρήση της εφαρμογής χωρίς διαφημίσεις, σενάριο που συναντά αντιδράσεις εντός του αμερικανικού τεχνολογικού ομίλου.

Σημειώνεται πως Πριν το WhatsApp εξαγοραστεί από το Facebook για 19 δισ. δολάρια το 2014, ο συνιδρυτής του, Μπράιαν Άκτον, τόνιζε πως το η εφαρμογή χαρακτηρίζεται από το τρίπτυχο «όχι διαφημίσεις. Όχι παιχνίδια. Όχι κόλπα».

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα των FT, ο CEO της WhatsApp, Ουίλ Κάθκαρτ, έκανε λόγο για ψευδές δημοσίευμα και τόνισε «δεν το κάνουμε αυτό».

Όπως αναφέρουν εκτιμήσεις από το Data.ai, WhatsApp, με τους 2,23 δισ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες του, είναι πολύ πιο δημοφιλές από το Instagram και το Facebook Messenger.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Financial Times