Τοσιχίρο Μίμπε: Ποιος είναι ο νέος CEO της Honda

AFP

Καθώς ο γνωστός κατασκευαστής αυτοκινήτων προσπαθεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της ηλεκτροκίνησης και της αυτοματοποίησης.

Η Honda Motor Co. προωθεί τον επικεφαλής έρευνας & ανάπτυξης Τοσιχίρο Μίμπε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Πρόκειται για την τελευταία σε μια σειρά κινήσεων που υιοθετεί η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία για να υπερβεί τη μακρά εξάρτησή της από βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Μίμπε θα αναλάβει τα καθήκοντά του από την 1η Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή. Ο τωρινός CEO, Τακαχίρο Χάτσιγκο, ο οποίος ηγήθηκε της εταιρείας για έξι χρόνια, θα γίνει διευθυντής την ημέρα εκείνη και στη συνέχεια θα συνταξιοδοτηθεί στη γενική συνέλευση του Ιουνίου.

Ο νέος ηγέτης της Honda αναλαμβάνει το τιμόνι του ιαπωνικού κολοσσού σε μια εποχή που αυτός προσπαθεί να διατηρήσει την πρωτοβουλία σε δύο κρίσιμα μέτωπα: την αυτοματοποίηση και την ηλεκτροκίνηση.

Από τότε που βρέθηκε στη Honda to 1987, ο Μίμπε έχει επιτελέσει διάφορους ρόλους, όπως επικεφαλής του τμήματος έρευνας & ανάπτυξης της Honda, όπου έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην επεξεργασία της στρατηγικής ηλεκτρικών οχημάτων και αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας.

Η Honda, όπως και άλλες παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες, προσπαθούν να βρουν τρόπους για να χρηματοδοτήσουν τις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και αυτόνομης οδήγησης επόμενης γενιάς, διατηρώντας παράλληλα τις πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων. Ο Χάτσιγκο, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2015, προσπάθησε να απομακρυνθεί από προηγούμενες πρωτοβουλίες που έδιναν έμφαση στην κλίμακα για να εστιάσει στα κόστη. Υπό την ηγεσία του, η Honda περιόρισε τη δραστηριότητα κάποιων εργοστασίων στην Ιαπωνία και το εξωτερικό.

«Η Honda έχει προσπαθήσει να ισχυροποιήσει τις υπάρχουσες δραστηριότητές της και να προετοιμαστεί για τη μελλοντική της ανάπτυξη. Δουλειά μου είναι να επιταχύνω τα πράγματα» είπε ο Mibe, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή.

Η Honda στο παρελθόν επεδίωκε να κάνει τα πάντα εσωτερικά, αλλά δεδομένων των προκλήσεων «ο χρόνος μετράει και έχω επιλέξει να χρησιμοποιήσω συμμαχίες και γνώση εκτός της εταιρείας για να επιταχύνουμε τη μετάβασή μας» κατέληξε.