Τουλάχιστον 517 νεκροί σε δύο εβδομάδες στο Χαλέπι της Συρίας

Τουλάχιστον 517 νεκροί σε δύο εβδομάδες στο Χαλέπι της Συρίας

Για επιθέσεις του συριακού στρατού με «βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά» κάνει λόγο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τελειωμό φαίνεται να μην έχει το ανθρώπινο δράμα στη Συρία, όπου ο απολογισμός των θυμάτων αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς. Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητηρίο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον 517 άνθρωποι, μεταξύ τους 151 παιδιά, σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού εναντίον των περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο Χαλέπι και την επαρχία του από τις 15 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα.

Τουλάχιστον 46 μαχητές, καθώς και 46 γυναίκες συγκαταλέγονται επίσης στα θύματα των καθημερινών αυτών αεροπορικών επιδρομών του στρατού και της πολεμικής αεροπορίας που εκτοξεύει «βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά» εδώ και δύο εβδομάδες εναντίον αυτής της πόλης στη βόρεια Συρία και της επαρχία της.

«Το Παρατηρητήριο θεωρεί ότι όσοι μένουν σιωπηλοί στους κόλπους της διεθνούς κοινότητας είναι συνεργοί των σφαγών αυτών που διέπραξε και συνεχίζει να διαπράττει το συριακό καθεστώς. Είναι ένα πράσινο “φως” για να συνεχίσει να ρίχνει τα “βαρέλια του μίσους” πάνω στα παιδιά, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους του Χαλεπίου και της επαρχίας του», αναφέρει το συριακό Παρατηρητήριο.

Διαβάστε ακόμη: ΟΗΕ: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας οι αναγκαστικές εξαφανίσεις

Δυτικές χώρες και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν καταδικάσει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην πρώην οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας.

Από την πλευρά τους οι συριακές αρχές εξήγησαν ότι στόχος των βομβαρδισμών είναι «τρομοκράτες» που βρίσκονται ανάμεσα στους πολίτες.

Το Χαλέπι, ένα από τα ισχυρά μέτωπα της σύγκρουσης που μαστίζει τη χώρα εδώ και δυόμισι χρόνια, έχει χωριστεί από το καλοκαίρι του 2012 στους τομείς που ελέγχουν οι αντάρτες και στους τομείς που ελέγχει ο τακτικός στρατός. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το καθεστώς σκοπεύει να προελάσει σε συνοικίες που ελέγχουν αντάρτες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους βρίσκονται ανατολικά του Χαλεπίου, καταφεύγοντας σε τακτικές που έχει ήδη χρησιμοποιήσει για την ανάκτηση εδαφών που τελούσαν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Διαβάστε ακόμη: Οι «χίλιες ημέρες βίας» της Συρίας