Τραγωδία στη Χίο: Νεκρά σε ναυάγιο τρία κοριτσάκια

Τραγωδία στη Χίο: Νεκρά σε ναυάγιο τρία κοριτσάκια
(Ξένη Δημοσίευση) Τα ταχύπλοα που θα χρησιμοποιηθούν για την ουσιαστική ενίσχυση των περιπολιών του ΛΣ, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των θαλασσίων συνόρων της χώρας, Αθήνα Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019. O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τα μέλη της αντιπροσωπείας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, όπου συζήτησαν για τη χορηγία 10 ταχύπλοων σκαφών προς το Λιμενικό Σώμα. Τα νέα σκάφη είναι ισλανδικής σχεδίασης και θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα. Πρόκειται για ταχύπλοα ειδικών αποστολών που μπορούν να εξυπηρετήσουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τα ταχύπλοα, συνολικής ισχύος 900 ίππων, θα αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 56 κόμβων. Η σχεδίαση του σκάφους το καθιστά αυτο-ανατρεπόμενο, παντός καιρού και αβύθιστο. Τα πλωτά μέσα διαθέτουν, μεταξύ άλλων, θερμικές κάμερες, αντιβαλλιστική προστασία στην καμπίνα και στα παράθυρα ενώ το εσωτερικό τους μπορεί να διασκευαστεί για τη μεταφορά ασθενών και τραυματιών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού προσφύγων-μεταναστών ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή δυνάμεων του λιμενικού και της ακτοφυλακής.

Συναγερμός σήμανε σε λιμενικό και ακτοφυλακή το πρωί της Τετάρτης για την διάσωση μεταναστών, μετά από ναυάγιο, στην περιοχή Πάρπαντα Καρδαμύλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ νεκρά εντοπίστηκαν τρία αδερφάκια, όλα κοριτσάκια, ηλικίας από 5 έως 10 ετών. Άλλοι 19 μετανάστες εντοπίστηκαν σώοι.

Η επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού προσφύγων-μεταναστών ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή δυνάμεων του λιμενικού σώματος και της ελληνικής ακτοφυλακής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ, το πρωί της Τετάρτης διασώθηκαν 16 άτομα, ανάμεσά τους, 4 γυναίκες και 8 παιδιά, εκ των οποίων ένα είναι βρέφος 30 ημερών. Τουλάχιστον 3 άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν για πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο της Χίου.

Όλοι οι διασωθέντες δηλώνουν Αφγανικής υπηκοότητας. Άλλοι τρεις εντοπίστηκαν το προηγούμενο βράδυ και ήταν εκείνοι που έδωσαν πληροφορίες για το ναυάγιο.

Όπως είπαν, είχαν φτάσει περπατώντας κοντά στην πόλη της Χίου, ενώ ανέφεραν ότι βρίσκονται εκεί τουλάχιστον από την προηγούμενη ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ