Trending: Είναι ώρα για διάβασμα

Trending: Είναι ώρα για διάβασμα

Πέντε διαφορετικά βιβλία με μια κοινή συνισταμένη: τον άνθρωπο.

Η επιλογή ενός καλού βιβλίου είναι πάντα σημαντική, γιατί αυτό δεν πρέπει μόνο να τέρπει την ψυχή του αναγνώστη, αλλά και να του προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και εφόδια που θα συμβάλουν στην εξέλιξή του. Καταξιωμένα στελέχη από τον χώρο του επιχειρείν προτείνουν σε πρώτο πρόσωπο πέντε διαφορετικά μεταξύ τους
βιβλία αλλά με ένα κοινό μήνυμα: ο άνθρωπος μπορεί να αμφισβητεί, να πείθει, να προσαρμόζεται και, εντέλει, να επιβιώνει.

Πέγκυ Αντωνάκου – Διευθύνουσα σύμβουλος Microsoft Hellas

«Influence: The Psychology of Persuasion»του Robert B. Cialdini

«Αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία σχετικά με την έννοια της πειθούς. Η θεωρία του βασίζεται σε έξι βασικές αρχές, οι οποίες μας οδηγούν να συναινέσουμε ή να αμυνθούμε σε μια κατάσταση: προτίμηση, αμοιβαιότητα, κοινωνική απόδειξη, συνέπεια, εξουσία και σπανιότητα. Αναλύοντας αυτές τις έξι αρχές, ο Cialdini μας βοηθά όχι μόνο να κατανοήσουμε τα “όπλα” επιρροής που μπορούμε να χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, αλλά και τον τρόπο να ελισσόμαστε πιο “έξυπνα” απέναντι σε εκείνους που προσπαθούν να μας πείσουν».

Κωστής Μελαχροινός, Πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος ΕΛΤΑ

«Ιστορίες Ταχυδρομείου»

«Μια συλλογή διηγημάτων με θέμα όχι μόνο τον ταχυδρόμο και τον ρόλο του στην κοινωνία, αλλά και την ανθρώπινη πλευρά πίσω από το ταχυδρομικό λειτούργημα. Δεκαπέντε ιστορίες γραμμένες από καταξιωμένους συγγραφείς, άλλοτε αστείες και άλλοτε δραματικές, ταξιδεύουν τον αναγνώστη σε μικρά ανθρώπινα στιγμιότυπα, είτε στη σύγχρονη εποχή είτε σε βάθος χρόνου, με φόντο κορυφαία ιστορικά γεγονότα. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία καταθέτουν ένα βαθύτατα τρυφερό βιβλίο που πραγματεύεται το μέγιστο ζητούμενο της λογοτεχνίας: τη διαυγή εξέταση των συστατικών από τα οποία είναι πλασμένος ο σύγχρονος άνθρωπος».

Κων/νος Αντωνόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ομίλου INTRALOT

«Το βιβλίο της ολικής άγνοιας»των Τζον Λόυντ, Τζον Μίτσινσον

«Είναι το ιδανικό βιβλίο για ανθρώπους που δεν έχουν πολύ χρόνο, γιατί είναι ευχάριστο, ανατρεπτικό και σπονδυλωτό. Αποκαλύπτει μια σειρά από παρανοήσεις και μύθους σε όλο το εύρος της εδραιωμένης γνώσης. Καταρρίπτει παγιωμένες αντιλήψεις για την ιστορία, τη φυσική, τη γεωγραφία, τη λογοτεχνία, τον αθλητισμό, και επιβεβαιώνει το “εν οίδα ότι ουδέν οίδα” του Σωκράτη. Εάν πιστεύετε ότι ο Άτλας κουβαλούσε στους ώμους του τη Γη, ότι το Έβερεστ είναι το υψηλότερο βουνό στον κόσμο και ότι ο άνθρωπος έχει πέντε αισθήσεις, αξίζει να το διαβάσετε».

Κωστής Σταυρόπουλος, Διευθύνων σύμβουλος i-Square

«The second bounce of the ball»του Ροναλντ Kοεν

«Το βιβλίο αυτό, που έχει λάβει πολύ θετικές κριτικές, είναι μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα για την επιχειρηματικότητα. Μέσα από πραγματικές ιστορίες, ο συγγραφέας μιλά για τα λάθη, το ρίσκο, την αποτυχία και τη σημασία της προσπάθειας. Είναι τόσο δυνατό και αληθινό, που μπορείς να διδαχθείς και να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τη ζωή σου τόσο στην εργασία όσο και στο σπίτι σου. Κεντρικό μήνυμα του βιβλίου είναι να μην επαναπαύεσαι και να μη μένεις στάσιμος, διότι εσύ ορίζεις κάθε σου επιλογή και δεν έχει τόσο σημασία από πού ξεκινάς, αλλά πού τελειώνεις».

Σοφία Εφραίμογλου, Αντιπρόεδρος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

«Πέρα από την καταστροφή»Εκδόσεις Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

«Πρόκειται για μια έκδοση με επιστημονική και εκπαιδευτική αξία, μια πραγματεία γύρω από τα γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, που σημάδεψαν την πορεία του νεότερου ελληνισμού. Θέμα του βιβλίου αποτελεί η αποκατάσταση και η ένταξη των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία. Εξαιρετικά επίκαιρο, αναφέρεται σε δύσκολα χρόνια – χρόνια ανέχειας αλλά και κοινής ελπίδας. Είναι σημαντικό το πώς η ιστορία μας δείχνει ότι η συμβολή των προσφύγων, των ανθρώπων που επέμειναν αφού έχασαν τα πάντα, ήταν καθοριστική στις κοινωνίες που τους δέχτηκαν».