Τρεις νεκροί στρατιώτες από έκρηξη όλμου σε στρατόπεδο του Βόλου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις - Ένας βαριά τραυματίας αξιωματικός.

Φωτογραφία αρχείου

Άμεση Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διετάχθη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας με τους τρεις νεκρούς από την έκρηξη σωλήνα όλμου περί τις 1.30 το μεσημέρι της Τρίτης στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών, όταν διερράγη ο σωλήνας του όλμου.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το δυστύχημα ίσως οφείλεται σε αστοχία υλικού, αλλά όλα θα φανούν αφού εξετάσουν τα στοιχεία οι αρμόδιοι εμπειρογνώμονες.

Το τραγικό αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Γεωργίου Ορφανίδη 33 ετών, του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Αναστασίου Μεζάλα  34 ετών και του Δεκανέα (ΠΝ) Φώτιου Ανδρικόπουλου 19 ετών, καθώς και ο βαρύς τραυματισμός του Υπολοχαγού (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών, ο οποίος διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Στον τόπο της τραγωδίας έχουν μεταβεί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας. Ήδη, η πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων, ενώ ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.