Τρεις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο μετρό του Λονδίνου

Τρεις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο μετρό του Λονδίνου

Ως τρομοκρατικό περιστατικό αντιμετωπίζει η βρετανική αστυνομία το συμβάν.

Ένας άνδρας πραγματοποίησε επίθεση με μαχαίρι στο σταθμό του μετρό του ανατολικού Λονδίνου χθες το βράδυ, τραυματίζοντας τρεις πολίτες -έναν εκ των οποίων σοβαρά-, ενώ σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης φώναξε κατά την επίθεση “Αυτό είναι για την Συρία”, πριν ακινητοποιηθεί από αστυνομικούς.

“Αντιμετωπίζουμε το συμβάν ως τρομοκρατικό περιστατικό”, δήλωσε ο Ρίτσαρν Γουάλντον, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Λονδίνου με ανακοίνωση του.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε πως αστυνομικοί έλαβαν κλήση το Σάββατο το βράδυ (19:05 ώρα Γκρίνουιτς) για ένα περιστατικό στον σταθμό του μετρό Λέιτονστοουν, στο ανατολικό Λονδίνο, όπου ο ύποπτος φέρεται να απειλούσε πολίτες με ένα μαχαίρι.

Πρόσθεσε πως ένας αστυνομικός χρησιμοποίησε όπλο τέιζερ (ηλεκτροσόκ) ενάντια στον δράστη, ο οποίος συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του ανατολικού Λονδίνου, όπου παραμένει υπό κράτηση.

Δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές του τηλεοπτικού δικτύου Sky News και της εφημερίδας London’s Evening Standard ότι ο δράστης φώναξε κατά την επίθεση “Αυτό είναι για τη Συρία”.

Σύμφωνα με την αστυνομία τρεις πολίτες τραυματίστηκαν από την επίθεση, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.