Τσιάρας: Μέσα στις επόμενες μέρες οι πληρωμές για την κακοκαιρία “Ντάνιελ”

Τσιάρας: Μέσα στις επόμενες μέρες οι πληρωμές για την κακοκαιρία “Ντάνιελ”
Φωτογραφία αρχείου του νέου υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019. Ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα η νέα σύνθεση της κυβέρνησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
Ο κ. Τσιάρας εμφανίζεται καθησυχαστικός για τις πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές για τον «Ντάνιελ» όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας.

Η ολιγοήμερη καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων, όπως τόνισε, προέκυψε ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα σωστής και δικαιότερης πληρωμής «παρά μια εξόφληση που πιθανόν θα δημιουργήσει το αίσθημα της αδικίας».

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας μιλά για τους στόχους που έχουν τεθεί για τον πρωτογενή τομέα το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ αναφέρεται και στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την ελληνική πλευρά ώστε να καταστεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική πιο «φιλική» ως προς τον Ευρωπαίο και κατ’ επέκταση Έλληνα αγρότη.

Ο κ. Τσιάρας εμφανίζεται καθησυχαστικός για τις πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων, υπογραμμίζει ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει τεθεί υπό επιτήρηση και μιλά αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στον οργανισμό.

Σε ό, τι αφορά το σύστημα υποδοχής των δηλώσεων ΟΣΔΕ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημαίνει ότι παρόλο που το σύστημα είναι ανοικτό από την 1η Απριλίου, τα όποια προβλήματα υπάρχουν θα λυθούν εντός του επόμενου διαστήματος.