Τσίπρας: «Η αντίστροφη μέτρηση για την ανατροπή ξεκίνησε»

Τσίπρας: «Η αντίστροφη μέτρηση για την ανατροπή ξεκίνησε»

«Η πρόταση για υποψηφιότητα μου για την θέση του προέδρου της Κομισιόν με τιμάει».

Σαρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και τους υπάρχοντες συσχετισμούς προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματος. «Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του. Σε εκτενή ανάλυσή του για την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η αδυναμία της να πείσει τον ελληνικό λαό για νέα μέτρα, την κάνει ολοένα και πιο αυταρχική, όλο και πιό επικίνδυνη και για τον λαό και για την δημοκρατία.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε στο σημείο αυτό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει με μέσα ειρηνικά, δημοκρατικά, με σεβασμό στο σύνταγμα να αλλάξει τα δεδομένα, για περισσότερη δημοκρατία και ελευθερία. «Είμαστε η πιο μεγάλη και αξιόπιστη δύναμη ομαλότητας», είπε ο κ. Τσίπρας και δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα διαφυλάξει την δημοκρατία ως κόρη οφθαλμού όπως πάντα έκανε η αριστερά στην Ελλάδα και μάλιστα σε πολύ δύσκολες στιγμές.

«Και την δημοκρατία θα προστατεύσουμε και ομαλότητα θα διαφυλάξουμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει βρόμικο πόλεμο εναντίον όσων δεν θέλουν τα μνημόνια τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, «δεν μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο διάλυσης της κοινωνίας χωρίς τη λαϊκή συναίνεση και για τον λόγο αυτό, γίνεται όλο και πιο επιρρεπής στον αυταρχισμό, στη φαιά προπαγάνδα, στην φαλκίδευση της δημοκρατίας».

Διαβάστε ακόμη: Κούρσα για δύο στο ράλι της κάλπης

«Η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται»
Αναφερόμενος στις συζητήσεις με την τρόικα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τρόμο την προοπτική νέων μέτρων και προσποιείται ότι διαπραγματεύεται. Όμως, πρόσθεσε «δήθεν διαπραγματεύονται, δήθεν βάζουν κόκκινες γραμμές,». Όμως, συνέχισε, δεν υπάρχει ούτε ένας στην Ελλάδα που να «τρώει» αυτή την προπαγάνδα των δήθεν της κυβέρνησης .

Στουρνάρας : «Κόλαση οι μήνες μέχρι τον Ιούνιο»

«Τεράστιο σκάνδαλο η υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά»
Για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ο κ. Τσίπρας έκανε και πάλι λόγο για τεράστιο σκάνδαλο και αναφερόμενος στη σχετική συζήτηση στη βουλή, είπε ότι «είδαμε την κυβερνητική συνοχή να τρίζει επικίνδυνα», ότι «προσπαθούν να στηρίξουν τον βασικό ύποπτο στο σκάνδαλο», δηλαδή τον κ. Βενιζέλο , ενώ δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει «και στη βουλή και στη δικαιοσύνη και παντού όπου μας επιτρέπουν οι θεσμοί» για να υπάρξει διαφάνεια και απόδοση ευθυνών.
Απευθυνόμενος και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ζήτησε «λιγότερη γκρίνια και περισσότερη δράση», ενώ τόνισε την ανάγκη «να διαφυλαχθεί το ήθος της αριστεράς και να κρατήσουμε ψηλά τα στοιχεία της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς».

«Φουρτούνες» στην κυβέρνηση από τη «ναυμαχία» Βενιζέλου-Αβραμόπουλου

«Τιμητική η πρόταση για την προεδρία της Κομισιόν»
Επίσης ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε για πρώτη φορά δημόσια στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, τονίζοντας ότι η πρόταση αυτή είναι τιμητική για τον ίδιο, αλλά κυρίως δικαιώνει πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε επίσης ότι «θα δώσουμε τον αγώνα στην Ελλάδα για λογαριασμό όλης της Ευρώπης για να αλλάξουν οι συσχετισμοί» και να συγκροτηθεί ένα μέτωπο κατά των πολιτικών λιτότητας.

Διαβάστε ακόμη: Υποψήφιος της Ευρωπαϊκή Αριστεράς για την Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας

«Αδιόρθωτος» και «αμετανόητος» ο κ. Τσίπρας
«Αδιόρθωτο» και «αμετανόητο» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τον Αλέξη Τσιπρα: «’Έχασε και πάλι την ψυχραιμία του ο κ. Τσίπρας. Παραμένει κολλημένος στην καλή και κακή βία, στα βαρίδια και στις συνιστώσες του κόμματός του», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης πρόσθεσε πως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον ενοχλεί η σθεναρή στάση της κυβέρνησης και οι επιτυχίες που αναγνωρίζονται διεθνώς, και τον κατηγόρησε ότι επαναλαμβάνει «χωρίς ντροπή» κάθε επιχείρημα κατά της χώρας που χρησιμοποιούν οι χειρότεροι αντίπαλοί της. «Όσο κι αν του είπαν ότι σιγά σιγά πρέπει να δείχνει ότι αλλάζει, ο κ. Τσίπρας είναι παγιδευμένος στον κακό του εαυτό», συμπλήρωσε ο κ.Κεδίκογλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του απαντάει στο σχόλιο του κ. Κεδίκογλου για την ομιλία Τσίπρα:  «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η ΝΔ κινούμενοι στο πνεύμα των πρόσφατων δηλώσεων του κ. Σαμαρά από την Νέα Υόρκη, σχετικά με την ανιστόρητη θεωρεία των δυο άκρων, βάλθηκαν να μας πείσουν πως δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το άλλο άκρο στην Ελλάδα, αλλά το σύνολο της ευρωπαϊκής αριστεράς. Οι άνθρωποι εκτός από επικίνδυνοι είναι και αστείοι».