Τσίπρας: Η εκταμίευση της δόσης σηματοδοτεί την τελευταία πράξη του δράματος των μνημονίων

Τσίπρας: Η εκταμίευση της δόσης σηματοδοτεί την τελευταία πράξη του δράματος των μνημονίων
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας περιμένει για να υποδεχτεί τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Frank Walter Steinmeier κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, είχε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο , στην συνέχεια με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ το Σάββατο, 8 Απριλίου, οι δύο Πρόεδροι θα εγκαινιάσουν την Έκθεση documenta14. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Δήλωση της κυβέρνησης για την τελευταία εκταμίευση στα πλαίσια του προγράμματος στήριξης.

Ανακοίνωση σχετικά με τη σημερινή εκταμίευση της δόσης ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ESM, εξέδωσε πριν από λίγο το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του προγράμματος σηματοδοτεί και την τελευταία πράξη του δράματος των μνημονίων. Ή Ελλάδα κατάφερε να σταθεί στα πόδια της ξανά και διαψεύστηκαν όσοι όλα αυτά τα χρόνια επιχείρησαν να υπονομεύσουν αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Τώρα μπορεί να ανοίξει μία νέα σελίδα προόδου, δικαιοσύνης και ανάπτυξης. Έχουμε πλέον πολλή δουλειά μπροστά μας αλλά και επιτέλους μία νέα προοπτική για την κοινωνική πλειοψηφία».