Twitter: Απογοήτευσαν ξανά τα αποτελέσματα τριμήνου

Twitter: Απογοήτευσαν ξανά τα αποτελέσματα τριμήνου

Ούτε στο πρώτο τρίμηνο του 2015 δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις των αναλυτών η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Χαμηλότερα των προσδοκιών ήταν για ένα ακόμη οικονομικό τρίμηνο τα οικονομικά αποτελέσματα του Twitter. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το διάστημα αυτό, τα έσοδα ανήλθαν στα 436 εκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 74% σε σχέση με τη συγκρίσιμη περσινή περίοδο, κατά την οποία είχαν διαμορφωθεί στα 250 εκατομμύρια δολάρια. Οι αναλυτές, ωστόσο, ανέμεναν αύξηση 92% στα έσοδα της εταιρείας.

Σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων, το Twitter εμφάνισε ζημίες 162 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο του 2015- ή αλλιώς 25 σεντς ανά μετοχή –ολοκληρώνοντας ένα ακόμη ζημιογόνο τρίμηνο χρήσης. Αν αφαιρεθούν, όμως, οι αποζημιώσεις των μετόχων εμφανίζονται κέρδη 46,5 εκατομμυρίων δολαρίων ή 7 σεντς ανά μετοχή.

Καλά είναι τα νέα για τον αριθμό των χρηστών της δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες του Twitter που το χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία φορά τον μήνα έφτασαν τα 302 εκατομμύρια, όταν τον Δεκέμβριο του 2014 ανέρχονταν στα 288 εκατομμύρια.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της για το πρώτο τρίμηνο του 2015, η εταιρεία ανακοίνωσε πως σε ετήσια βάση αναμένει έσοδα 2,17-2,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υποβαθμίζοντας την αρχική εκτίμηση που έκανε λόγο για έσοδα 2,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων.