Το Twitter «αποβιβάζεται» στην Κίνα

Το Twitter «αποβιβάζεται» στην Κίνα
Photo:

Τα πρώτα γραφεία του Twitter στο Χονγκ Κονγκ δεν πρόκειται να άρουν την απαγόρευση πρόσβασης στις υπηρεσίες του στη χώρα.

To Twitter αποκτά πρόσβαση στην αγορά της Κίνας, ανοίγοντας το πρώτου γραφείο στο Χονγκ Κονγκ. Την ίδια ώρα, πάντως, οι υπηρεσίες του παραμένουν μπλοκαρισμένες στην ενδοχώρα από τις υπηρεσίες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να αποφέρει μια αύξηση στα έσοδα από τις διαφημίσεις, αν και αυτές δεν θα μπορούν να εμφανιστούν στους περισσότερους Κινέζους. Τα έσοδα του Twitter από τα «promoted tweets» για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 έφτασαν τα 479 εκατομμύρια δολάρια.

Η λογοκρισία στην Κίνα έχει διακόψει τις υπηρεσίες microblogging του Twitter από το 2009, μαζί με τις επίσης αμερικανικές πλατφόρμες Facebook και YouTube. Οι αρχές θεωρούν πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στη διατήρηση της τάξης στην κοινωνία. Επιτρέπουν, ωστόσο, σε μεγάλους επιχειρηματικούς «γίγαντες» της χώρας, όπως η τεχνολογική εταιρεία Huawei Technologies ή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, να χρησιμοποιούν το Twitter για να απευθυνθούν στον υπόλοιπο κόσμο.