Τζανακόπουλος: Η ανάκαμψη στηρίζεται σε ισχυρά θεμέλια – Έξοδος από το πρόγραμμα το καλοκαίρι

Τζανακόπουλος: Η ανάκαμψη στηρίζεται σε ισχυρά θεμέλια – Έξοδος από το πρόγραμμα το καλοκαίρι
Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλάει στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στην αίθουσα ενημέρωσης του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Τρίτη 20 Μαρτίου 2018. Αλέξανδρος Μπελτές

Στόχος της κυβέρνησης να παρουσιάσει το στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο για τη μεταμνημονιακή εποχή στο Eurogroup της 27ης Απριλίου.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, καθώς είναι πλέον δεδομένο και καθημερινά επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που ανακοινώνονται ότι η ελληνική οικονομία έχει περάσει σε μια φάση δυναμικής ανάπτυξης, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Σε συνέχεια του θετικού ρυθμού μεγέθυνσης που κατέγραψε η ελληνική οικονομία το 2017 που ήταν ο υψηλότερος της τελευταίας δεκαετίας, μια σειρά από μεγέθη επιβεβαιώνουν ότι η ανάκαμψη στηρίζεται σε ισχυρά θεμέλια και αναμένεται να οδηγήσει σε ισχυρότερη μεγέθυνση το 2018», είπε και ενδεικτικά ανέφερε τα εξής:

-Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία σημειώνει για τον Φεβρουάριο την υψηλότερη επίδοση από το 2007.

-Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών για την μεταποίηση (PMI) υπέδειξε την υψηλότερη επίδοση από το 2000.

-Στην απασχόληση ακόμη και το δυσκολότερο παραδοσιακά δίμηνο του έτους έκλεισε με θετικό ισοζύγιο προσλήψεων αποχωρήσεων.

-Θετικά αποτιμάται και η περαιτέρω μείωση της έκθεσης των ελληνικών τραπεζών στον ELA κατά το τελευταίο δίμηνο.

«Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται εντατικά για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης και για την κατάθεση του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου το οποίο θα εμπεριέχει τους βασικούς πολιτικούς στόχους για την μεταμνημονιακή περίοδο και αναμένεται να παρουσιαστεί στο Eurogroup της 27ης Απριλίου», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι τεχνικές συζητήσεις για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους και το πλαίσιο της εποπτείας της ελληνικής οικονομίας μετά τον Αύγουστο του 2018 που θα συζητηθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, όπως έχει δηλώσει και ο αρμόδιος επίτροπος κ. Μοσκοβισί».

Δείτε ακόμη: Οι στόχοι του αναπτυξιακού σχεδίου για τη μεταμνημονιακή εποχή