Τζάνετ Γέλεν: «Απολύτως απαραίτητο» να καταδικάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία η G20

Τζάνετ Γέλεν: «Απολύτως απαραίτητο» να καταδικάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία η G20
epa06357660 Chair of the Federal Reserve Janet Yellen prepares to testify on the national economic outlook in the Longworth House Office Building in Washington, DC, USA, 29 November 2017. Yellen will soon be succeeded in her role by Trump nominee Jerome Powell. EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
H Τζάνετ Γέλεν βρίσκεται στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των G20 που διεξάγεται στην Ινδία.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε στο Reuters ότι μια ισχυρή δήλωση που να καταδικάζει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι «απολύτως απαραίτητη» για το ανακοινωθέν της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των 20 (G20) που ολοκληρώνεται σήμερα στην Ινδία.

Η Γέλεν δήλωσε ότι το να μην περιληφθεί η καταδίκη του πολέμου στο ανακοινωθέν θα αποτελέσει υπαναχώρηση από τη δήλωση των ηγετών της G20 πέρυσι τον Νοέμβριο στο Μπαλί της Ινδονησίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτηθείσα για την πιθανότητα να μην εκδοθεί ανακοινωθέν από τη G20 εάν δεν υπάρξει τέτοια δήλωση, η Γέλεν απάντησε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

«Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει μια δήλωση στο ανακοινωθέν που να καταδικάζει τον πόλεμο της Ρωσίας. Την είχαμε στο παρελθόν, στο Μπαλί, και είναι κάτι που θεωρώ πως είναι απολύτως απαραίτητο», δήλωσε η Γέλεν.

«Και νομίζω ότι η Ομάδα των 7 (G7) είναι σίγουρα ενωμένη σε αυτό, άρα είναι κάτι που θα ανέμενα και νομίζω ότι είναι απαραίτητο και σωστό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: