Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν: Τα… παράπονα του δημιουργού του «Game of Thrones» για τους σεναριογράφους του Χόλιγουντ

Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν: Τα… παράπονα του δημιουργού του «Game of Thrones» για τους σεναριογράφους του Χόλιγουντ
epa07556995 US novelist George R. R. Martin (GRRM) arrives for the LA Special Screening of Fox Searchlight Pictures 'Tolkien' at the Regency Village Theater in Westwood, Los Angeles, California, USA, 08 May 2019. The movie opens in US theaters on 10 May 2019. EPA/NINA PROMMER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι περισσότερες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές μεταφορές είναι χειρότερες από το αρχικό υλικό τους, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο δημιουργός της σειράς βιβλίων «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» στην οποία βασίστηκε το «Game of Thrones», Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, παραπονέθηκε ότι οι περισσότερες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές μεταφορές είναι χειρότερες από το αρχικό υλικό τους και επέκρινε τους σεναριογράφους του Χόλιγουντ για την προσέγγισή τους στην ανάπτυξη διασκευών.

Ο Μάρτιν με σχόλια στο ιστολόγιό του αναφέρθηκε στο θέμα σημειώνοντας ότι σε συζήτηση το 2022, στην οποία συμμετείχε ο δημιουργός του «Sandman», Νιλ Γκέιμαν εξετάστηκε το πώς οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ δεν σέβονται την πηγή και σπάνια κάνουν τις διασκευές καλύτερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όλα αυτά ήταν το 2022, αλλά πολύ λίγα έχουν αλλάξει από τότε. Αν μη τι άλλο, τα πράγματα έχουν χειροτερέψει» έγραψε ο Αμερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος. «Όπου κι αν κοιτάξετε, υπάρχουν περισσότεροι σεναριογράφοι και παραγωγοί που θέλουν να πάρουν υπέροχες ιστορίες και “να τις κάνουν δικές τους”. Δεν τους ενδιαφέρει αν η αρχική ιστορία είναι του Σταν Λι, του Μαρκ Τουέιν, του Ίαν Φλέμινγκ, της Τζέιν Όστεν» πρόσθεσε.

«Ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικός συγγραφέας είναι, όσο σπουδαίο κι αν είναι το βιβλίο, πάντα φαίνεται να υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι μπορεί να τα πάει καλύτερα, πρόθυμος να πάρει την ιστορία και να τη “βελτιώσει”. «”Το βιβλίο είναι το βιβλίο, η ταινία είναι η ταινία” θα σου πουν, σαν να λένε κάτι βαθύ. Μετά κάνουν την ιστορία δική τους» σχολίασε ο Τζορτζ P.P. Μάρτιν.

«Ποτέ όμως δεν την κάνουν καλύτερη. Εννιακόσιες ενενήντα εννέα φορές στις χίλιες, την κάνουν χειρότερη» υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: