UniCredit: Προχωράει σε έκδοση μετοχών – «μαμούθ» ύψους 13 δισ. ευρώ

UniCredit: Προχωράει σε έκδοση μετοχών – «μαμούθ» ύψους 13 δισ. ευρώ
epa03370381 (FILE) A file photo dated 08 June 2005 showing he headquarters of Unicredit Bank in Milan, northern Italy. According to reports published 26 August 2012, Unicredit has confirmed in a statement that US authorities are investigating Unicredit's German subsidiary, HypoVereinsbank of possible breach of sanctions on Iran-related financial activities. EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Η κίνηση της UniCredit έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τις τράπεζες και την οικονομίας της Ιταλίας.

Η UniCredit, η μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αντλήσει 13 δισ. ευρώ στη μεγαλύτερη έκδοση μετοχών στη χώρα σε μια προσπάθεια να εξορθολογίσει τον ισολογισμό της και να ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία της.

Η κίνηση της UniCredit έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τις τράπεζες και την οικονομίας της Ιταλίας, την ώρα που η τρίτη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα, η Monte dei Paschi di Siena, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κατάρρευσης, ενώ η χώρα ετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές την επόμενη χρονιά.

Η UniCredit σχεδιάζει να προχωρήσει στην έκδοση μετοχών έως τον Ιούνιο και να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να χρηματοδοτήσει την απομάκρυνση «κόκκινων» δανείων ύψους 17,7 δισεκ. ευρώ από τον ισολογισμό της, έχοντας έτσι τη δυνατότητά της να ενισχύσει τα κέρδη της και την διανομή μερίσματος έως το 2019.