UTC: Ο αξιόπιστος συνεργάτης των Ελλήνων εξαγωγέων

UTC: Ο αξιόπιστος συνεργάτης των Ελλήνων εξαγωγέων
Photo:
Η αναπτυξιακή πορεία, οι στρατηγικές συνεργασίες και η διάκριση στους «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας».

Αντοχή, αξιοπιστία, καινοτομία και ευελιξία, είναι τα στοιχεία που διαθέτουν οι επιχειρήσεις που εξελίσσονται, βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τον κλάδο και την εποχή τους, χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια και έντονο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πελάτες – συνεργάτες τους.

Η UTC Διεθνείς Μεταφορές Α.Ε. κατέχει ηγετικό ρόλο στον τομέα των μεταφορών κάθε είδους εμπορευμάτων και ειδικότερα στα νωπά αλιεύματα, και συγκαταλέγεται σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία των επιχειρήσεων που με συνέπεια, επαγγελματισμό και σκληρή δουλειά, παραμένουν στην κορυφή όλα αυτά τα χρόνια. Πρόκειται για την εταιρεία που μεταφέρει το 99% των νωπών ψαριών από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, η οποία βραβεύτηκε για τις οικονομικές της επιδόσεις την δεκαετία 2010-2020 και τιμήθηκε για τη συνεισφορά της στην Τελετή Απονομής των βραβείων-θεσμός για το ελληνικό επιχειρείν, «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας», που διοργάνωσε για έκτη φορά η Direction Business Network.

Παρουσία περισσότερων από 300 υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων και εκπροσώπων του ακαδημαϊκού κόσμου, βραβεύθηκαν επιχειρήσεις που σε μια άκρως ιδιαίτερη και γεμάτη προκλήσεις περίοδο για την ελληνική οικονομία βρήκαν τον τρόπο να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις και κατόρθωσαν να βγουν θωρακισμένες και ενισχυμένες από την πολυετή οικονομική ύφεση στην χώρα.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν βασίζονται στα επίσημα οικονομικά στοιχεία των εταιρειών όπως αποτυπώνονται στις οικονομικές εκθέσεις τους και παρουσιάζονται αναλυτικά  στην έκδοση «Οι Ισχυροί της Ελληνικής Οικονομίας» της Direction Βusiness Network. Το brand της UTC βρέθηκε στη λίστα των Greek Business Champions της Δεκαετίας, επιχειρήσεων που κατόρθωσαν να αυξήσουν ταυτόχρονα τον κύκλο εργασιών και τα κέρδη προ φόρων πάνω από 50% συγκρίνοντας την οικονομική χρήση του 2010 με εκείνη του 2019.

Αξιοπιστία και ευελιξία

Όταν οι επιπτώσεις τις πανδημίας αποτυπώθηκαν στο κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας, η προσοχή όλων στράφηκε στην μεταφορά ευπαθών ειδών, όπως φάρμακα, φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά, κρέατα και ψάρια. Οποιαδήποτε καθυστέρηση κρίθηκε μείζονος σημασίας και οι μεταφορικές κλήθηκαν να επιδείξουν γρήγορα αντανακλαστικά και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν, χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στο επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουν.

Παρά τις αγκυλώσεις που δημιούργησε στο διεθνές εμπόριο ο Covid-19, η UTC Διεθνείς Μεταφορές Α.Ε. βρέθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ των 10 πρώτων μεταφορικών εταιρειών – μελών της ΙΑΤΑ στην Ελλάδα. Στον τομέα των διεθνών αεροπορικών, οδικών και ναυτιλιακών μεταφορών το πακέτο υπηρεσιών της περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται ο πελάτης της: Ναυλώσεις αεροσκαφών, αποθήκευση, συσκευασία, εκτελωνισμό, παραλαβή / εσωτερική μεταφορά, παράδοση, ασφάλειες μεταφορών.

Λειτουργεί 24/7, 365 μέρες το χρόνο και η μακροχρόνια συνεργασία που έχει χτίσει με τις μεγαλύτερες αεροπορικές, της επιτρέπει να διαπραγματεύεται με ευμενέστερους όρους, δίνοντας στον πελάτη το χαμηλότερο δυνατό μεταφορικό κόστος. Επενδύοντας συστηματικά στην τεχνογνωσία και στην απόκτηση τεχνολογικών εργαλείων που εξασφαλίζουν την ασφαλή μεταφορά και έγκαιρη παράδοση των προϊόντων, παρακολουθεί σε εικοσιτετράωρη βάση την πορεία των μεταφερόμενων προϊόντων και παρεμβαίνει σε κάθε στάδιο της μεταφοράς τους ώστε να προλαμβάνονται και να επιλύονται απροσδόκητα προβλήματα.

Το γεγονός ότι η λειτουργία της UTC συνεχίστηκε απρόσκοπτα όλο αυτό το διάστημα αποτέλεσε μια δικλείδα ασφαλείας για τους Έλληνες εξαγωγείς που κινδύνευσαν να χάσουν σημαντικές συμφωνίες στο εξωτερικό εξαιτίας της πανδημίας που μπλόκαρε σε αρκετές περιπτώσεις τις μετακινήσεις προϊόντων τους. H εταιρία ιδρύθηκε το 2004 από ένα επιτελείο στελεχών καταξιωμένων στο χώρο της μεταφοράς ευπαθών εμπορευμάτων με εξειδικευμένη εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία καθώς δραστηριοποιούνται ειδικά στα αλιεύματα από το 1989.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου η πλειονότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των μεταφορών έψαχναν εναγωνίως να βρουν εναλλακτικές λύσεις, η UTC έκανε μια κίνηση ματ η οποία αφορούσε στην αποκλειστική ναύλωση αεροσκάφους με την καναδική αεροπορική εταιρεία AIR CANADA, για τη μεταφορά ελληνικών ψαριών των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών στο Μόντρεαλ και από εκεί, με απόλυτη ασφάλεια, σε αγοραστές του υπόλοιπου Καναδά και των ΗΠΑ.

Αρχείο U.T.C. International Transport S.A.
Αρχείο U.T.C. International Transport S.A.

 

Στην κεντρική φωτογραφία εμφανίζεται ο Γιάννης Μίχος, President & Managing Director της U.T.C. INTERNATIONAL TRANSPORT S.A.