Βάλε τα προϊόντα σου στο eBay με τρόπο απλό κι εύκολο

Βάλε τα προϊόντα σου στο eBay με τρόπο απλό κι εύκολο

Η ελληνική πλατφόρμα Saleboxie έρχεται να βοηθήσει όποιον θέλει να πραγματοποιήσει διαδικτυακές πωλήσεις.

Μια νέα υπηρεσία, το Saleboxie, έρχεται να προσφέρει στον έμπορο τη δυνατότητα να καταχωρήσει εύκολα τα προϊόντα που έχει στο ηλεκτρονικό του κατάστημα στην πλατφόρμα του eBay.

Εμπνευστής του εγχειρήματος Saleboxie είναι ο 23χρονος Παναγιώτης Αναστασιάδης από το Βόλο, απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δηλώνει λάτρης της τεχνολογίας αφού ασχολείται με αυτήν από τα 13 του χρόνια.

Παρά τη μικρή του ηλικία, κατέχει ένα πλούσιο βιογραφικό με τις σημαντικότερες συνεργασίες του να αναφέρονται στην πολύχρονη εμπειρία του στο χώρο του προγραμματισμού Η/Υ και στον τομέα της ανάπτυξης ιστοσελίδων και λογισμικού κλειστού και ανοιχτού κώδικα.

Ως κυριότερα έργα του αναφέρονται τα εξής:

Η ανάπτυξη εκτενούς συστήματος μηχανοργάνωσης για την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Είναι ένας εκ των δύο προγραμματιστών του System Stability Tester. Λογισμικό ελέγχου σταθερότητας υπολογιστικών συστημάτων και συστημάτων εξομοίωσης που χρησιμοποιήθηκε στα πλαίσια ερευνών από τα πανεπιστήμια Carnegie Mellon University και Dublin City University.

Πώς προέκυψε η αρχική ιδέα και ποια στάδια ακολούθησαν για την υλοποίησή της;
Η αρχική ιδέα προέκυψε ως αποτέλεσμα παρατήρησης της αγοράς. Συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια εργαζόμουν ως προγραμματιστής δουλεύοντας πάνω σε πληθώρα διαφορετικών project. Μια συχνή περίπτωση ήταν η κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων κάνοντας χρήση ενός συγκεκριμένου λογισμικού για ηλεκτρονικά καταστήματα. Παρατήρησα λοιπόν πως πολλοί χρήστες του συγκεκριμένου λογισμικού χρειάζονταν ένα τρόπο να εξάγουν τα προϊόντα από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα στην παγκόσμια αγορά του eBay. Ήταν κάτι που ζητούσαν πολύ συχνά από την κατασκευάστρια εταιρία του συγκεκριμένου λογισμικού χωρίς η τελευταία να εισακούει το αίτημα τους.

Τότε μου ήρθε η ιδέα να καλύψω εγώ αυτή την ανάγκη. Αρχικά σκέφτηκα να γράψω ένα λογισμικό που θα μπορούσε να συνδέσει με το eBay τα καταστήματα που είχαν κατασκευαστεί με τη προαναφερθείσα πλατφόρμα. Μετά όμως κατάλαβα ότι θα μπορούσα να σχεδιάσω τα προϊόν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εν δυνάμει συμβατό με κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα στον κόσμο. Έτσι οριστικοποιήθηκε το πιο θα ήταν το βασικό και ειδοποιό χαρακτηριστικό του Saleboxie.

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει το Saleboxie και ποια ανάγκη έρχεται να καλύψει;
Αυτό που θα μπορούσαμε να ορίσουμε ως ανάγκη που το Saleboxie έρχεται να καλύψει είναι η ανάγκη ή αλλιώς επιθυμία ενός εμπόρου να εκχωρήσει τα προϊόντα που πωλεί στο ηλεκτρονικό του κατάστημα στο eBay χωρίς να ξοδέψει πολύ χρόνο, κόπο και χρήμα. Με το Saleboxie ο έμπορος δεν χρειάζεται να μπλέξει με τεχνικές λεπτομέρειες ή να αντιγράψει – καταχωρήσει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για κάθε προϊόν χειροκίνητα. Το Saleboxie αναλαμβάνει αυτόματα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Επιπλέον, το Saleboxie δίνει τη δυνατότητα εύκολης διαχείρισης των προϊόντων του εμπόρου στο eBay όπως επίσης και τη δυνατότητα αυτόματης διαχείρισης του stock κάθε προϊόντος χωρίς τη μεσολάβηση του εμπόρου.

Πως ακριβώς λειτουργεί;
Ο τρόπος που το Saleboxie λειτουργεί είναι να συνδέεται με τη βάση δεδομένων του ηλεκτρονικού καταστήματος του χρήστη και να διαβάζει τις πληροφορίες των προϊόντων που είναι καταχωρημένα σε αυτό. Έπειτα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να φιλτράρει, επιλέξει και εφαρμόσει τις επιθυμητές ρυθμίσεις στα προϊόντα που επιθυμεί ενώ με ένα κλικ το Saleboxie θα αναλάβει να αντιγράψει τις πληροφορίες για κάθε προϊόν στο σύστημα του eBay κάτι το οποίο θα ήταν εξαιρετικά χρονοβόρο και επιρρεπές σε λάθη αν έπρεπε να το αναλάβει ο χρήστης για κάθε προϊόν του καταστήματος του.

Σε ποιο κοινό απευθύνεται;
Το κοινό στο οποίο απευθύνεται το Saleboxie είναι οι κάτοχοι ηλεκτρονικών καταστημάτων, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποκτήσουν ηλεκτρονικά κατάστημα και ταυτόχρονα να τα διασυνδέσουν με την πλατφόρμα του eBay αλλά και οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες ανάπτυξης ηλεκτρονικών καταστημάτων που επιθυμούν να προσφέρουν στους πελάτες τους, δηλαδή τους κατόχους των ηλεκτρονικών καταστημάτων, την υπηρεσία διασύνδεσης των καταστημάτων τους με το eBay.

Το site είναι ήδη διαθέσιμο στους χρήστες. Ποια είναι τα πρώτα αποτελέσματα;
Αυτή τη στιγμή το Saleboxie προσφέρεται εντελώς δωρεάν για λόγους δοκιμής από τους χρήστες ώστε να χτίσουμε το προϊόν που αυτοί χρειάζονται. Το αποτέλεσμα της πολιτικής μας είναι να συλλέγουμε θετικό feedback από τους χρήστες αλλά και πολλές ιδέες για νεότερες εκδόσεις.

Η τρέχουσα έκδοση του Saleboxie υποστηρίζει μόνο λειτουργικά συστήματα Windows. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει σχέδιο υποστήριξης επιπλέον λειτουργικών συστημάτων και φορητών συσκευών.

Προβλέπεται κάποιο κόστος της υπηρεσίας στο μέλλον;
Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και για όσο το Saleboxie βρίσκεται σε δοκιμαστική έκδοση, δεν υπάρχει κάποιο κόστος ενώ η λήψη, εγκατάσταση και χρήση του λογισμικού είναι εντελώς δωρεάν. Μετά το πέρας της δοκιμαστικής περιόδου θα υπάρξει δωρεάν και επί πληρωμή έκδοση.