Βαρεθήκατε να δουλεύετε για άλλους; Δείτε τι να κάνετε πριν παραιτηθείτε

Βαρεθήκατε να δουλεύετε για άλλους; Δείτε τι να κάνετε πριν παραιτηθείτε

Τρία πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν αλλάξετε καριέρα.

Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να έχει κάποιος υπεύθυνους που να του υποδεικνύει διαρκώς τι να κάνει και πώς να διαχειριστεί μια κατάσταση. Κι αυτό γιατί τις περισσότερες όσοι βρίσκονται σε ανώτερες θέσεις, έχουν τη τάση να προσπαθούν να καθοδηγήσουν τους υπόλοιπους και όχι να τους βοηθήσουν.

Σύμφωνα με έρευνες, αρκετοί εργαζόμενοι θεωρούν πως θα απέδιδαν καλύτερα αν είχαν μεγαλύτερη αυτονομία στην εργασία τους.

Αν θέλετε, λοιπόν, να πορευτείτε μόνοι σας – υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν κάνετε το μεγάλο βήμα.

  1. Η startup δεν είναι λύση

Το να συνειδητοποιήστε ότι δε σας εκφράζει και δε σας αρέσει πια η δουλειά σας , δεν σημαίνει αυτομάτως θα πρέπει να είναι γίνετε επιχειρηματίες.

Το να ξεκινήσει κανείς μια δική του επιχείρηση μπορεί να δίνει το ύψιστο βαθμό ελευθερίας, αλλά ταυτόχρονα «χάνει» άλλα κομμάτια – αφού μέχρι να εδραιωθεί η εταιρεία πρέπει να θυσιάσουν προσωπικό χρόνο, κοινωνική ζωή και χρήματα.

Μπορεί να μη συμπαθείτε το αφεντικό σας ή να πιστεύετε πως μπορείτε να κάνετε και άλλα πράγματα. Αλλά είστε πεπεισμένοι πως μπορείτε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση;

  1. Δείτε ποια είναι τα δυνατά στα στοιχεία και ο τομέας που εξειδικεύεστε

Αν έχετε πάρει την απόφαση να «αλλάξετε σελίδα» στη καριέρα σας, είναι η ώρα να δείτε που ακριβώς βρίσκεστε. Μπορεί  να έχετε πολλές ιδέες, αλλά μη βιάζεστε. Πρώτα πρέπει να κάνετε μια αξιολόγηση. Πρέπει να γνωρίζετε πως οι πραγματικές δυνατότητες και ικανότητες των επιχειρηματιών και μελλοντικών επιχειρηματιών, είναι σημαντικότερες από τις ιδέες.

Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια λίστα με τα σημεία στα οποία υπερτερείτε. Είστε καλή στα λογιστικά, στην οργάνωση, στη διαχείριση χρόνου; Καταγράψτε τα για να ξέρετε πως θα μοιραστούν οι αρμοδιότητες. Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να θεωρήσετε δεδομένες τις ικανότητες σας. Είναι σημαντικό να ξέρετε πως ξεκινάτε κάτι στο οποίο μπορείτε να αντεπεξέλθετε.

  1. Ξεκινήστε παράλληλα

Μπορεί να μην αντέχετε τη δουλειά σας. Αλλά δε χρειάζεται να τα «πετάξετε όλα «στον αέρα» για κάποια δουλειά που δεν είναι σίγουρο πως θα έχει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Ξεκινήστε τη νέα σας δουλειά ταυτόχρονα, εφόσον σας το επιτρέπει ο χρόνος και αφήστε τη πρώτη σας δουλειά όταν θα είστε σίγουρο πως το νέο σας βήμα θα αποφέρει καρπούς.