Βαρβιτσιώτης: Αισθάνομαι αηδία – βλέπω διάσπαση στη ΝΔ!

Παρέμβαση με πολλές αιχμές από το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ.

Ιδιαίτερα αιχμηρό ήταν το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ για την κατάσταση στο κόμμα. Μιλώντας στον Real FM έκανε λόγο για κατρακύλα και εξέφρασε την ιδιαίτερη θλίψη του.

«Πολλές φορές είχαμε κάνει εκλογές, αλλά δεν είχαμε φτάσει στο σημείο στο οποίο έχει φτάσει σήμερα η όλη εικόνα. Όλοι και οι τέσσερις υποψήφιοι και δεν ξέρω πόσοι άλλοι, ομιλούν περί ενότητας και όλοι κάνουν τα πάντα για να μην υπάρξει ενότητα. Λυπάμαι που θα το πω… Έγινε το ατύχημα αυτό, κάποιος δεν έπρεπε να πληρώσει; Κάποιος δεν ήταν υπεύθυνος; Ο κ. Παπαμιμίκος δεν ήταν πρόεδρος της επιτροπής; Ο κ. Μεϊμαράκης δεν μπήκε προηγουμένως στην επιτροπή και επέστησε την προσοχή για την επιλογή της εταιρείας; Και κανείς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να παραιτηθεί; Τι να σας πω, όλα αυτά με κάνουν να αισθάνομαι αηδία».

Για το αν φοβάται διάσπαση του κόμματος ο πρώην αντιπρόεδρος ανέφερε: «Δεν φοβάμαι για διάσπαση. Την βλέπω. Εκτός εάν υπάρξει επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στα κεφάλια των υπευθύνων».

Σχετικά με την απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά από την χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας το ιστορικό στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Δεν απουσίαζαν μόνον αυτοί. Απουσίαζε και ο κ. Μεϊμαράκης, ως δεν όφειλε. Ηταν αρχηγός, επέλεξε τον διάδοχό του και δεν ήρθε να δικαιολογήσει την απόφασή του. Που βρισκόμαστε; Δεν ξέρω τι να πω. Είχε καθήκον να είναι “παρών”. Τέλος πάντων, τώρα αυτά είναι ψιλά πράγματα για όσους ασχολούνται με την υπόθεση αυτή».