Βελτιωμένο το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη, υπό τον «αστερίσκο» της Γερμανίας

Βελτιωμένο το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη, υπό τον «αστερίσκο» της Γερμανίας
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Γερμανία δυσκολεύεται να ακολουθήσει ακόμη και αυτές τις μέτριες βελτιώσεις, με τις προσδοκίες να είναι σταθερά χαμηλές.

Βελτίωση για τρίτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε για τον Δεκέμβριο ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη που καταρτίζει η Sentix, την ώρα που η αβεβαιότητα παραμένει έντονη μεταξύ των επενδυτών που συμμετείχαν στην έρευνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις -16,8 μονάδες έναντι -18,6 μονάδων τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις -16,4 μονάδες.

Ο δείκτης προσδοκιών (για τους επόμενους 6 μήνες) διαμορφώθηκε στις -9,8 μονάδες έναντι -10 μονάδων τον Νοέμβριο.

Στην έκθεση της Sentix σημειώνεται πως η Γερμανία δυσκολεύεται να ακολουθήσει ακόμη και αυτές τις μέτριες βελτιώσεις, με τις προσδοκίες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης να είναι σταθερά χαμηλές.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις νέας ανάκαμψης σε καμία χώρα. Ευκαιρίες για κάτι τέτοιο θα μπορούσαν να προκύψουν στις αρχές του έτους» σημειώνει η Sentix, επισημαίνοντας τις θετικές εξελίξεις στις προοπτικές του πληθωρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: