Βενετία: Η πόλη των καναλιών

Βενετία: Η πόλη των καναλιών

Ο απόλυτος οδηγός για ένα αξέχαστο ταξίδι στην πόλη της Ιταλίας.

Χριστίνα Ζάχου

Χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά που χωρίζονται με κανάλια και ενώνονται με γέφυρες, η Βενετία σε εντυπωσιάζει με το που θα φτάσεις εκεί. Η ομορφιά και η αρχιτεκτονική της πόλης σε συνδυασμό με τα σημαντικά έργα τέχνης καθιστούν την Βενετία Μνημείο Παγκόσμια Κληρονομιάς (μαζί με την λιμνοθάλασσα).

Περπατώντας τα γραφικά σοκάκια της πόλης ενθουσιάστηκα με την αρχιτεκτονική της πόλης, όπου έχεις την αίσθηση πως ο χρόνος έχει σταματήσει σε μια άλλη πιο γοητευτική εποχή, ενώ κάθε καντούνι με έβγαζε μπροστά στη λιμνοθάλασσα.

Περνώντας τέσσερις υπέροχες ημέρες στην ιταλική πόλη κατάλαβα απόλυτα γιατί συγκαταλέγεται στους 10 πιο διαχρονικούς προορισμούς παγκοσμίως. Αυτή η πόλη έχει εμπνεύσει συγγραφείς, αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για αμέτρητες ταινίες και πολλοί είναι εκείνοι που ανταλλάσσουν εκεί αιώνιους όρκους αγάπης.

Οι προτάσεις μου:

– Βόλτα στη πλατεία του Αγίου Μάρκου: Μια από τις πιο σημαντικές εκκλησίες σε ολόκληρη την Ευρώπη και από τα πιο γνωστά δείγμα ιταλοβυζαντινής αρχιτεκτονικής. Από τον 9ο αιώνα φυλάσσεται εκεί το λείψανο του Ευαγγελιστή Μάρκου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr