«Βγάλτε με από εδώ»: Έως 50.000 δολάρια το κόστος για ιδιωτικά τζετ στο Ισραήλ

«Βγάλτε με από εδώ»: Έως 50.000 δολάρια το κόστος για ιδιωτικά τζετ στο Ισραήλ
Photo: pixabay.com
Οι τιμές για ένα εξαθέσιο έως οκταθέσιο ιδιωτικό τζετ από το Τελ Αβίβ κοστίζουν 50.000 δολάρια για την Ευρώπη.

Μεγάλη αύξηση έχουν καταγράψει οι τιμές για ένα ιδιωτικό τζετ από το Ισραήλ προς προορισμούς της Ευρώπης και άλλων περιοχών, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να φύγουν από το Τελ Αβίβ εν μέσω του πολέμους της χώρας με τη Χαμάς.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο Έμερικ Σέγκαρτν, CEO της εταιρείας ιδιωτικών τζετ LunaJets με έδρα την Ελβετία, οι τιμές για ένα εξαθέσιο έως οκταθέσιο ιδιωτικό τζετ από το Τελ Αβίβ -με κόστος περίπου 40.000 δολάρια για το Ντουμπάι και 50.000 δολάρια για την Ευρώπη– είναι περίπου 5-10% υψηλότερες από ό,τι σε κανονικές περιόδους.

Ο Σίγκαρντ υποστήριξε πως το κόστος δικαιολογείται από την ασφάλεια πολέμου που ζητούν μερικές φορές οι πάροχοι εκμετάλλευσης και από άλλες δυσκολίες, όπως η εύρεση αεροσκάφους ή η λήψη αδειών.

Συχνά οι επιβάτες δεν επιλέγουν κάποιον συγκεκριμένο προορισμό, λέγοντας μόνο κάπου στην κεντρική Ευρώπη. «Απλώς λένε: “Βγάλτε με έξω”» υποστήριξε ο ίδιος.

Σε μια τυπική εβδομάδα, η LunaJets θα πραγματοποιούσε μία ή ενδεχομένως δύο πτήσεις τσάρτερ από το Τελ Αβίβ, αλλά σχεδιάζει 10 αυτή την εβδομάδα που μεταφέρουν περίπου 500 επιβάτες, μεταξύ άλλων και προς προορισμούς όπως το Παρίσι, το Ντουμπάι και η Γενεύη. Η εταιρεία είχε επίσης αιτήματα για πτήσεις από το Αμάν της Ιορδανίας και τη Βηρυτό του Λιβάνου.

Η LunaJets και η συγγενική εταιρεία Luna Group Charter συμμετείχαν σε εκκενώσεις στο Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν το 2021 και έφεραν επίσης βοήθεια μετά τον σεισμό στο Μαρόκο τον περασμένο μήνα.

«Έχουμε αυτή την τεχνογνωσία και αυτό είναι που μας βοηθά να πραγματοποιήσουμε αυτές τις πτήσεις και μάλιστα γρήγορα» συμπλήρωσε ο Σίγκαρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com