Βγήκαν τα «μαχαίρια» για τη Χρυσή Αυγή στο debate Καμίνη – Σακελλαρίδη

Βγήκαν τα «μαχαίρια» για τη Χρυσή Αυγή στο debate Καμίνη – Σακελλαρίδη

Με φόντο την κόντρα για την υποτιθέμενη στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο debate των δύο υποψηφίων δημάρχων Αθηναίων πριν τον β' γύρο των εκλογών.

Διασταύρωσαν on air τα ξίφη τους λίγες ημέρες πριν από τη μεγάλη μάχη για τον δήμο της Αθήνας ο Γιώργος Καμίνης και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ στον Ant1, οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων έβαλαν στο στόχαστρο αμφότεροι τη Χρυσή Αυγή.

Τί ειπώθηκε στο debate:

Καμίνης για Χρυσή Αυγή: «Οπαδοί της ωμής βίας. Θα πρέπει να απευθυνόμαστε σε όλους τους ψηφοφόρους. Αλλά θα τους καλούμε να έρχονται στις δικές μας θέσεις. Το θέμα με τη ΧΑ έχει ξεκαθαρίσει πάρα πολύ νωρίς. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε χειροκροτήσει την απόφασή μας για την απαγόρευση των συσσιτίων μίσους».

Σακελλαρίδης για Χρυσή Αυγή: «Πέφτω από τα σύννεφα με τον κ. Καμίνη. Εγκαλούμαστε ότι κλείνουμε το μάτι στη ΧΑ όταν μετά τα αποτελέσματα βγήκα και αναφέρθηκα με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο. Μια προσπάθεια λάσπης απέναντί μας δείχνει τον πανικό του απέναντι στην αλλαγή που έρχεται».

Σακελλαρίδης για την ψήφο: «Απευθυνόμαστε στο 40% που δεν προσήλθε στις κάλπες και να αποφασίσει αν θέλει τα επόμενα 5 χρόνια να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή».

Καμίνης: «Αυτές οι γειτονιές είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους για πολλές δεκαετίες. Ο δήμος Αθηναίων τι έπρεπε να κάνει; Να ανακουφίσει τον κόσμο. Στηρίζει αυτή τη στιγμή 4.000 οικογένειες, έχει 5.500 παιδιά σε παιδικούς σταθμούς. Οι γειτονιές αυτές υποβαθμίστηκαν επί πολλά χρόνια. Ήταν κεντρικό μέλημα της εξουσίας να φροντίσει για αυτές.

Σακελλαρίδης: Μπορέσαμε και πείσαμε τον κόσμο πως έχουμε σχέδιο και όραμα. Αυτό το ποσοστό κατέρριψε τη δημοτική αρχή του κ. Καμίνη.

Δείτε τι απάντησαν οι δύο υποψήφιοι στις ερωτήσεις του Fortunegreece

Καμίνης: Ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου τον Νοέμβριο. Είχα στήριξη από κόμματα και χώρους. Δεν ζήτησα τίποτα. Έρχεται η ΝΔ και μου δίνει στήριξη. Άλλο να έρχεται η στήριξη και άλλο να είσαι υποψήφιος κομματικού σωλήνα.

Σακελλαρίδης: Δεν γίνεται να λέει ο κ. Καμίνης πως εκφράζω το παρελθόν. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να εξασφαλίσουμε στους πολίτες να ζουν σε μια φιλόξενη και αλληλέγγυα πόλη. Να μπορούν να κυκλοφορούν πρωί, μεσημέρι, βράδυ με ασφάλεια στη γειτονιά τους.

Καμίνης: Ουδείς παραδίδει σε κανένα συμφέρον τον Εθνικό Κήπο. Πάσχει από το γεγονός πως οι Αθηναίοι δεν τον επισκέπτονται. Δεν πρέπει να έχουμε καμία απολύτως φοβία όταν συνεργαζόμαστε με ιδιώτες.

Σακελλαρίδης: Το πιο σημαντικό στοιχείο ενός δημάρχου είναι η δυνατότητα να μπορεί να πάρει αποφάσεις και να συγκρουστεί με τα συμφέροντα.

Οι υποψήφιοι σε ρόλο δημοσιογράφου – Τα ερωτήματά τους

Καμίνης σε Σακελλαρίδη: Να μας εξηγήσετε τις δηλώσεις για τις διαδηλώσεις.

Σακελλαρίδης: Η μόνη θεσμική παρέμβαση που έχει κάνει ο κ. Καμίνης είναι ότι κατέθεσε ένα νομοσχέδιο για να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις των ανθρώπων. Υπάρχει αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν για τα συμφέροντά τους. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει σε μικρές συγκεντρώσεις να μη δημιουργείται το κλείσιμο της πόλης και το κομφούζιο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα προβλήματα.

Σακελλαρίδης σε Καμίνη: Για τη δίκη της Hellas Power και της Energa. Γιατί δεν παρευρεθήκατε στη δίκη ώστε να καταδικαστούν για κακούργημα;

Καμίνης: Ετοίμασα και νομοσχέδιο για τους οίκους ανοχής και για τα θέατρα. Δεν μίλησα για απαγόρευση συγκεντρώσεων. Δεν δέχομαι μαθήματα συνταγματικού δικαίου από τον κ. Σακελλαρίδη. Μίλησα από την αρχή για χυδαιότητα σε ό,τι αφορά τη δίκη της Hellas Power και της Energa γιατί ο δήμος έχει δεσμεύσει τη φορολογική τους ενημερότητα. Η απόκρυψη αυτή είναι χυδαιότητα. Αυτό ήταν ένα στάδιο προεργασίας. Στην κυρίως διαδικασία θα παραστούμε.

Πηγή: News247.gr