Βίντεο: Ένταση και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη ανήμερα των Θεοφανείων

Βίντεο: Ένταση και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη ανήμερα των Θεοφανείων
Αστυνομικοί επιτηρούν την παραλία της Θεσσαλονίκης απομακρύνοντας τους πολίτες που κάνουν περίπατο, αψηφώντας τις συστάσεις για παραμονή στο σπίτι, ενισχύοντας τις πιθανότητες εξάπλωσης του κορονοϊού, Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έντονες διαμαρτυρίες για τα μέτρα. Άνθρωποι έριξαν τον σταυρό στον Θερμαϊκό.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκε ομάδα ατόμων που πραγματοποίησε ρίψη του σταυρού στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, παρά την σχετική απαγόρευση. Στην περιοχή από νωρίς το πρωί βρισκόταν αστυνομική δύναμη, που παρενέβη και προχώρησε σε προσαγωγές.

Άτομα δεν υπάκουσαν στις εντολές για τα φετινά ιδιαίτερα Θεοφάνεια, συνωστίστηκαν, έριξαν τον σταυρό και προσήχθησαν. Η αστυνομία προσπάθησε να τους αποτρέψει κυνηγώντας τους, μάλιστα, για αρκετά μέτρα.

Χρησιμοποιώντας τη μικροφωνική επιτέθηκαν φραστικά στους αστυνομικούς, ενώ ένας από αυτούς πέταξε το Σταυρό στον Θερμαϊκό, χωρίς φυσικά να βουτά κανείς.

Οι παρευρισκόμενοι ανέφεραν ότι είχαν απευθυνθεί σε 50 ιερείς για να έρθουν να κάνουν την τελετή σήμερα, αλλά όλοι αρνήθηκαν.

Αυτήν την ώρα γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι πολιτών και ελέγχονται και βεβαιώσεις μετακίνησης.

Πρόστιμα στον μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και σε δύο κολυμβητές για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Πρόστιμα στον μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Ιερώνυμο και σε δύο κολυμβητές επέβαλε το λιμενικό για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο μητροπολίτης τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι του Αιγίου, ενώ οι δύο κολυμβητές έπεσαν στην θάλασσα για να πιάσουν τον σταυρό. Στη συνέχεια, στελέχη του λιμενικού τμήματος επέβαλαν στον μητροπολίτη χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ και στους δύο κολυμβητές από 300 ευρώ στον καθένα.

Πάτερ πέταξε τον σταυρό στο λιμάνι του Πειραιά

Ο ιερέας φαίνεται μόνος στο βίντεο να τελεί κανονικά τον Αγιασμό, παρά την σχετική απαγόρευση.