Βίντεο: «Στείλτε τους εγκληματίες στη φυλακή»!

Βίντεο: «Στείλτε τους εγκληματίες στη φυλακή»!

Μύλος στην ιταλική βουλή, με βουλευτή να βγάζει χειροπέδες από τη τσέπη του.

Ησυχία δεν βρίσκει η ιταλική βουλή, με το ένα περιστατικό να διαδέχεται το άλλο. Την Τρίτη κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης για την ψήφιση μέτρου που θα πρέπει να μειώσει τον υπερπληθυσμό των ιταλικών φυλακών, ο βουλευτής της Λέγκα Tζανλούκα Μπουονάνο αποφάσισε- σε ένδειξη διαμαρτυρίας- να βγάλει από την τσέπη του χειροπέδες, τονίζοντας: «αυτές χρησιμεύουν για να πάτε τους εγκληματίες στην φυλακή». Στην συνέχεια, παρά τις διαμαρτυρίες της προέδρου της βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, ο Μπουονάνο πλησίασε στα έδρανα της κυβέρνησης και άφησε τις χειροπέδες μπροστά στην θέση της υπουργού δικαιοσύνης ‘Αννα Μαρία Καντσελιέρι.

Διαβάστε ακόμη: Επιστροφή στην ανάπτυξη «βλέπει» για το 2014 ο Λέτα

Οι δε υπόλοιποι εκπρόσωποι της Λέγκα που ήταν παρόντες στην βουλή σήκωσαν ταμπέλες με γραμμένο «όχι στο μέτρο που σώζει τους μαφιόζους». Η πρόεδρος Μπολντρίνι αποφάσισε, τελικά, να διακόψει την συνεδρίαση.

Μόλις πριν έξι ημέρες, οι βουλευτές του κινήματος «Πέντε Αστέρων» εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και κατευθύνθηκαν, τρέχοντας, προς τα έδρανα της κυβέρνησης Λέτα και την πρόεδρο του σώματος.

Οι κάμερες και φωτορεπόρτερ, αμέσως μετά, απαθανάτισαν χειροδικία ανάμεσα σε βουλευτές του κινήματος του Γκρίλλο και της συμπολίτευσης. Οι εικόνες αυτές έκαναν τον γύρο του κόσμου, με πολλά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για «βουλή η οποία μετετράπη σε ριγκ πυγμάχων».