Βιοχάλκο: Και τυπικά μεταφέρεται η έδρα της στις Βρυξέλλες

Βιοχάλκο: Και τυπικά μεταφέρεται η έδρα της στις Βρυξέλλες

Χ.Α.: Στις 15/11 τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας.

Tο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Βιοχάλκο σχετικά με την έγκριση από τη Γενική της Συνέλευση της διασυνοριακής συγχώνευσής της με απορρόφηση από την εταιρία VIOHALCO S.A./NV, ανακοίνωσε ότι τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας θα είναι η Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013.

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 μετά το τέλος της συνεδρίασης του ΧΑ, οι μετοχές της Εταιρείας σε όλους τους δείκτες που αυτή συμμετέχει θα αντικατασταθούν. Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 μετά το τέλος της συνεδρίασης του ΧΑ, θα διαγραφούν και τα παράγωγα προϊόντα με υποκείμενο τίτλο την μετοχή της Εταιρείας.

Aπό τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 οι μετοχές της Εταιρείας θα τεθούν σε αναστολή διαπραγμάτευσης, κατόπιν σχετικού αιτήματός της. Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 οι μετοχές της Εταιρείας αναμένεται να διαγραφούν από το Χ.Α.

Διαβάστε ακόμη: «Η Βιοχάλκο δεν μετακομίζει»

Χθες η γενική συνέλευση της Βιοχάλκο ενέκρινε τη συγχώνευση της εισηγμένης με τη θυγατρική της Viohalco SA και στη συνέχεια με την εταιρία Cofidin, συμφερόντων της οικογένειας Στασινόπουλου.

Μετά από αυτή την έγκριση:
– Μεταφέρεται η έδρα της εταιρίας στις Βρυξέλλες και ξεκινά η διαπραγμάτευσή της στο Euronext Bρυξελλών. Πιθανή ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης είναι η 22α Νοεμβρίου με τιμή το κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης, όπου ο τίτλος θα είναι διαπραγματεύσιμος στο Χ.Α. Σε μεταγενέστερο στάδιο οι μετοχές της βελγικής Viohalco θα είναι διαπραγματεύσιμες και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

– Ενισχύεται η εταιρεία με περιουσιακά στοιχεία 110 εκατ. ευρώ λόγω της απορρόφησης της Cofidin. Για την απορρόφηση της θα εκδοθούν ακόμη 20 εκατ. μετοχές.

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. (ποσοστό απαρτίας περίπου 95,3%) η διοίκηση υπεραμύνθηκε της επιλογής για αλλαγή της έδρας, υποστηρίζοντας πως με τον τρόπο αυτό θα έχει μεγαλύτερη πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου (ΑΜΚ και ομολογιακά δάνεια διαπραγματεύσιμα στο εξωτερικό), καθώς και μια δραστική μείωση του κόστους δανεισμού αλλά και άντλησης άφθονου δανειακού χρήματος από τις τράπεζες.

Επίσης η μεταφορά της έδρας θα χρηματοδοτήσει το 3ετές επενδυτικό πλάνο του ομίλου, ύψους 300 εκατ. ευρώ, γεγονός που θα ενισχύσει την απασχόληση στην Ελλάδα.