Βιτάλης: Ιστορική η συμφωνία ΕΕ – Κίνας για την προστασία της φέτας

Βιτάλης: Ιστορική η συμφωνία ΕΕ – Κίνας για την προστασία της φέτας
Τί δήλωσε ο αντιπρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ και πρόεδρος της υπό σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την προστασία της φέτας.

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σχετικά με την προστασία της φέτας και άλλων ελληνικών προϊόντων, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ και πρόεδρος της υπό σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την προστασία της φέτας, Ιωάννης Βιτάλης.

Σε δήλωσή του χαρακτηρίζει ιστορική τη συμφωνία, καθώς βάσει αυτής η φέτα, προστατεύεται ως προϊόν ΠΟΠ στην πολυπληθή Κίνα.

Ο κ. Βιτάλης συγχαίρει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει θέσει ως προτεραιότητα της κυβέρνησής του τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, καθώς και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη που επέδειξε σωστά αντανακλαστικά.

Παράλληλα, εκφράζει την πεποίθηση ότι η υπό ίδρυση Διεπαγγελματική Οργάνωση για την προστασία της φέτας, στην οποία μετέχουν παραγωγοί και μεταποιητές, θα λάβει σύντομα επιτέλους σάρκα και οστά.