Βιτόριο Κολάο: «Η Vodafone εξετάζει νέες επενδύσεις στην Ελλάδα»

Βιτόριο Κολάο: «Η Vodafone εξετάζει νέες επενδύσεις στην Ελλάδα»

Έκκληση από τον επικεφαλής του Vodafone Group στην ΕΕΤΤ για γρήγορο έλεγχο της δεσπόζουσας θέσης της Cosmote.

«Ζεστό» χρήμα για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα ετοιμάζει η Vodafone, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Vodafone Group, Βιτόριο Κολάο. Σε συνέντευξη του στο κυριακάτικο «ΒΗΜΑ» , εξηγεί πως ζήτησε από τη Vodafone Ελλάδας να ετοιμάσει πλάνο προκειμένου να εξεταστούν νέες επενδύσεις στη χώρα μας, αναφέροντας πως η Ευρώπη έχει χάσει έδαφος στις τηλεπικοινωνίες. Ο κ. Κολάο απευθύνει έκκληση στην ΕΕΤΤ για γρήγορο έλεγχο της δεσπόζουσας θέσης της Cosmote στην αγορά, ενώ υπερασπίζεται το σχέδιο συνεπένδυσης με τη Wind. Δεν «βλέπει» πάντως την πιθανότητα συγχώνευσης με την εταιρεία στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα επικρίνει το νέο πακέτο της Κομισιόν καθώς δεν μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρότερα σχήματα και μεγαλύτερες επενδύσεις. Επίσης τονίζει ότι το τούνελ της κρίσης θα είναι μακρύ και επισημαίνει πως το μόνο που θα διασφαλίσει ότι θα υπάρχει φως στο τέλος του θα είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Για την πώληση του μεριδίου της Vodafone στη Verizon, δηλαδή την τρίτη μεγαλύτερη επιχειρηματική συμφωνία στην ιστορία της ανθρωπότητας, αναφέρει ότι ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει και το μέρος του τιμήματος από τη συναλλαγή θα επενδυθεί σε δίκτυα νέας γενιάς στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη: Συνάντηση Σαμαρά με υψηλόβαθμα στελέχη της Vodafone