Βίτσας: Παράλληλο πρόγραμμα και συμφωνία είναι ενιαία

Βίτσας: Παράλληλο πρόγραμμα και συμφωνία είναι ενιαία

Τα ζητήματα που βάζει το παράλληλο πρόγραμμα είναι δύσκολα, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, αλλά δεν δοκιμάζεται η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή το παράλληλο πρόγραμμα το οποίο είναι ενιαίο με τη συμφωνία σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και στόχο να γυρίσει ο δείκτης της οικονομίας.

“Το παράλληλο πρόγραμμα και η συμφωνία που έχουμε κάνει συγκροτούν ένα ενιαίο πρόγραμμα το οποίο πρέπει να το προχωρήσεις. Τα ζητήματα που βάζει το παράλληλο πρόγραμμα είναι δύσκολα. Δεν είναι εύκολα στην υλοποίησή τους. Σε αυτή τη λογική δεν δοκιμάζεται καθόλου η κυβέρνηση με την έννοια ότι είμαστε και συνεννοημένοι και έχουμε σχέδιο και ξέρουμε που το πάμε και ο στόχος μας είναι να γυρίσει ο δείκτης της οικονομίας γιατί δεν υπάρχει διαδικασία προστασίας εσαεί χωρίς ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο. Χωρίς να στρέψουμε τα μάτια μας στην πραγματική οικονομία”, σημείωσε.

Σε ερώτηση για το εάν είναι έτοιμοι να σηκώσουν το βάρος των νομοσχεδίων του Γενάρη οι βουλευτές της συγκυβέρνησης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει “ψηφίσει έναν προϋπολογισμό, αυτόν τον προϋπολογισμό θα τον υλοποιήσουμε, ιδιαίτερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απέδειξε και την ικανότητά του να υλοποιεί προϋπολογισμούς, δηλαδή φέτος ο προϋπολογισμός του 2015 μέχρι 100% έγινε”.

“Η κυβέρνηση προγραμματίζει για 1-2 μήνες αλλά το βασικό πρόγραμμα είναι για μια τετραετία. Με αυτή την έννοια δεν υπάρχουν δύσκολα και εύκολα”, τόνισε.

Σχετικά με τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες με αφορμή και τη διαφωνία για το σύμφωνο συμβίωσης επισήμανε ότι “έχουμε κάνει μια συμφωνία και έχω και προσωπική εμπειρία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι αυτή η συμφωνία προχωράει πάρα πολύ καλά και με σύμπνοια, υπάρχουν και ιδεολογικά και άλλα ζητήματα στα οποία έχουμε διαφωνίες, από την αρχή έχουμε πει ότι σε αυτά ο καθένας κρατάει τη στάση προσπαθούμε βεβαίως αυτό μέσα από μια συζήτηση να το συγκεράσουμε”.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα το 2016 να δοθούν τα χρήματα των ένστολων και απόστρατων, σημειώνοντας πως ήδη λαμβάνουν το 50% των αναδρομικών.