Viva Wallet: Aπό 50.000 έως 4 εκατ. ευρώ μετρητά και μετοχές σε 200 στελέχη

Viva Wallet: Aπό 50.000 έως 4 εκατ. ευρώ μετρητά και μετοχές σε 200 στελέχη
Τι λέει ο Χ.Καρώνης για τα stock options - Η VivaWallet έχει διανείμει 35.000 stock options σε 200 στελέχη.

Για καιρό θα γίνεται συζήτηση για τις πτυχές του deal της Viva Wallet με τη JP Morgan καθώς και για τα μακροπρόθεσμα οφέλη που προοιωνίζεται για τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Στο πλαίσιο αυτό ειδικό βάρος έχουν τα οφέλη που προκύπτουν για τα στελέχη της εταιρείας. Πρόκειται για σημαντική παράμετρο του deal δεδομένου ότι 200 στελέχη της εταιρείας θα λάβουν από 50.000 ευρώ μέχρι και 4 εκατ. ευρώ σε μετρητά και μετοχές.

Καθώς κυκλοφορούν στην αγορά διάφορες πληροφορίες για τα stock options παραθέτουμε τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Χάρης Καρώνης, CEO & συνιδρυτής της Viva Wallet, στον προσωπικό του λογαριασμό στο LinkedIn.

Όπως σημειώνει, η VivaWallet έχει διανείμει 35.000 stock options σε 200 στελέχη της και αυτά θα μετατραπούν στην φάση αυτή σε μετοχές και θα αγοραστούν στα 1.280 ευρώ από τους μετόχους (JPM & WRL).

Σε αυτά θα εφαρμοστεί φόρος 15% μετά την σχετική αλλαγή που έκανε η κυβέρνηση αντί για 50% που ήταν πριν.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα δημιουργηθεί νέο πρόγραμμα (stock options plan) από το οποίο τα στελέχη αυτά θα πάρουν αυτόματα τον ίδιο αριθμό stock option που είχαν πριν ενώ παράλληλα νέα στελέχη που θα μπουν στο νέο αυτό πρόγραμμα θα πάρουν από τις 15.000 επιπλέον μετοχές.

Με απλά λόγια, όπως εξηγεί ο κ. Καρώνης, «στην φάση αυτή 200 στελέχη μας θα πάρουν από 50.000 ευρώ μέχρι και 4 εκατ. ευρώ σε μετρητά και μετοχές. Στόχος μάλιστα των μετόχων (JPM & WRL) είναι να μεγαλώσουν επιπλέον τον αριθμό των stock option στα επόμενα χρόνια για να συγκεντρώσουν τους καλύτερους που υπάρχουν!».