Βορίδης: Τρίτες εκλογές εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Βορίδης: Τρίτες εκλογές εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου
Ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλάει κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο, Δευτέρα 24 Απριλίου 2023. Η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού, διετέλεσε Συνήγορος του Πολίτη και αναλαμβάνει για την περίοδο μέχρι και τις εκλογές που έχουν προκηρυχθεί για την 21η Μαϊου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το σενάριο για τρίτες κάλπες έθεσε ο υποψήφιος βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ. Απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με άλλο κόμμα.

O ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην κορυφή επειδή υπήρξε γέννημα της αντιμνημονιακής περιόδου, ωστόσο πλέον το κόμμα δεν μπορεί να προσαρμοστεί και να εκφράσει τις νέες ανάγκες της κοινωνίας, τονίζει μιλώντας στο MEGA ο Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών.

“Νομίζω ότι αρκετοί από εμάς περιμέναμε ότι η ΝΔ θα τα πήγαινε καλά. Αυτό που νομίζω ότι δεν μπορούσαμε να δούμε ήταν το μέγεθος κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η μεγάλη διαφορά είναι η άνοδος της ΝΔ, αλλά από την άλλη πλευρά η μεγάλη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτή την κατάρρευση, κατά τη γνώμη μου ο λόγος είναι βαθύτερος. Πιστεύω δεν είναι εύκολα τα πράγματα περί ανατάξεως, μπορεί να επιδεινώθηκε από κάποια λάθη που έγιναν την τελευταία στιγμή. Πιστεύω πως σε ένα μεγάλο βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν γέννημα μίας συγκεκριμένης συγκυρίας. Ήταν γέννημα του αντιμνημονίου, της αντίδρασης της κοινωνίας εκείνης της εποχές και εξυπηρέτησε την ανάγκη να εκφράσει την ανησυχία σε αυτές τις πολιτικές. Καθώς βαδίζουμε σε μία άλλη εποχή, δεν έχει η κοινωνία ανάγκη για τέτοιου είδους φυσιογνωμία”, δήλωσε.

Ο Μάκης Βορίδης τόνισε πως εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τότε η χώρα υποχρεωτικά θα οδηγηθεί σε τρίτες κάλπες.

Στόχος της ΝΔ παραμένει η αυτοδυναμία, καθώς έχει ήδη απορρίψει το σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια και έχει αποκλείσει κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τη ΝΔ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: