Βουλή: Οξύ επεισόδιο μετά την αναφορά Κασαπίδη περί «εσχάτης προδοσίας» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: Οξύ επεισόδιο μετά την αναφορά Κασαπίδη περί «εσχάτης προδοσίας» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία.

Συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί σήμερα στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης.  Σήμερα θα διεξαχθεί και η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας.

Χθες το βράδυ σημειώθηκε οξύ φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κασαπίδη λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης της Ολομέλειας, όταν ο κ. Κασαπίδης στην ομιλία του είπε ότι οι βουλευτές της πλειοψηφίας διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας εφόσον ψηφίσουν την συμφωνία με την πΓΔΜ.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Κασαπίδη να ανακαλέσει. Ο βουλευτής δεν το έπραξε, αντιθέτως επανήλθε μιλώντας για “προδοσία” και το θέμα πήρε έκταση, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ξυδάκη, να ζητεί από την ΝΔ να πάρει θέση και εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη να παίρνει αποστάσεις.

Ο Γ. Κασαπίδης θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για απολογία, ενώ παράλληλα από την ΝΔ θα τεθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας το θέμα των δηλώσεων της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασίας Γκαρά, κατά την πρωινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Δείτε όσα συνέβησαν κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα συζήτησης επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ στην Ολομέλεια