«Βούλιαξε» η μεταποίηση στη Γερμανία σε χαμηλό 10 ετών – Η μεγαλύτερη μείωση από την οικονομική κρίση

«Βούλιαξε» η μεταποίηση στη Γερμανία σε χαμηλό 10 ετών – Η μεγαλύτερη μείωση από την οικονομική κρίση
Σύμφωνα με την IHS Markit, ο σύνθετος ΡΜΙ –που περιλαμβάνει τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών και θεωρείται καλή ένδειξη οικονομικής υγείας- έκανε βουτιά στις 50,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 51,9 τον Αύγουστο.
H επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γερμανία συρρικνώθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία εξήμιση χρόνια, τον Σεπτέμβριο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ύφεση στη μεταποίηση έγινε πιο βαθιά και η ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών έχασε τη δυναμική της.

Ο σύνθετος ΡΜΙ της IHS Markit που αντιπροσωπεύει τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών υποχώρησε στις 49,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο, από 51,7 τον Αύγουστο.

Είναι η πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2013 που περνάει χαμηλότερα από το όριο των 50 μονάδων, το οποίο διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Οι αναλυτές ανέμεναν να υποχωρήσει στις 51,4 μονάδες.

Η υποκατηγορία που αφορά τον κλάδο της μεταποίησης έκανε βουτιά στις 41,4 μονάδες, στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 10 ετών.

Η υποκατηγορία των υπηρεσιών υποχώρησε στις 52,5 μονάδες από 54,8 τον προηγούμενο μήνα.

Φρένο πάτησε η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη αυτόν τον μήνα.

Ευρωζώνη: Πάτησε φρένο η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με την IHS Markit, ο σύνθετος ΡΜΙ –που περιλαμβάνει τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών και θεωρείται καλή ένδειξη οικονομικής υγείας στην Ευρωζώνη – έκανε βουτιά στις 50,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 51,9 τον Αύγουστο.

Ηταν ελαφρώς υψηλότερος από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Η υποκατηγορία που αφορά τις υπηρεσίες υποχώρησε στις 52 μονάδες, από 53,5 τον περασμένο μήνα και ο δείκτης της μεταποίησης διολίσθησε στις 45,6 μονάδες από 47. Δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπε 53,3 για τις υπηρεσίες και 47,3 για τη μεταποίηση.

Ωστόσο, η αισιοδοξία συνολικά «τσίμπησε», μετά το χαμηλό έξι ετών του Αυγούστου. Ο δείκτης μελλοντικής παραγωγής ανήλθε στις 55,7 μονάδες από 55,4.