Βράβευση της DEMO στα Circle the Med Forum Awards

Βράβευση της DEMO στα Circle the Med Forum Awards
Η εταιρεία διακρίθηκε στην κατηγορία Green Growth στο θεσμό του Ινστιτούτου Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) στην Αθήνα.

Η DEMO, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, διακρίθηκε στη διοργάνωση του Circle the Med Forum 2022 αποσπώντας βραβείο στην κατηγορία Green Growth, για τις εταιρικές της πρωτοβουλίες με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα Circle the Med Forum Awards είναι θεσμός της ομώνυμης διοργάνωσης που υλοποιείται για τρίτη χρονιά από το Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) στην Αθήνα κι επιβραβεύει επιχειρήσεις που  έχουν αναπτύξει, σχεδιάσει ή/και εφαρμόσει θετικές δράσεις και καλές πρακτικές που εντάσσονται στα πλαίσια της Κυκλικής Οικονομίας.

«Βασική μας δέσμευση είναι να λειτουργούμε υπεύθυνα προς το περιβάλλον και να διεξάγουμε τις δραστηριότητές μας με τρόπο που περιορίζει τον περιβαλλοντικό μας αντίκτυπο. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και αξιολογούμε κάθε στάδιο των επιχειρησιακών μας διαδικασιών, ετησίως. Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί αναγνώριση και έμπρακτη επιβεβαίωση της κοινωνικά υπεύθυνης λειτουργίας μας» δήλωσε ο κ. Αριστοτέλης Λυμπερόπουλος, Director of Industrial Development της DEMO.

H DEMO είναι μία από τις πρώτες φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα που εφάρμοσε και πιστοποιήθηκε με το Διεθνές Πρότυπο ISO 14001, το οποίο αναγνωρίζει τις ενέργειες υπεύθυνων επιχειρήσεων στην διαχείριση και τον έλεγχο του περιβάλλοντος. Συνεπής στις ορισμένες προδιαγραφές του εφαρμοσμένου Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, η DEMO αναπτύσσεται με βιώσιμο τρόπο, καθώς διαχειρίζεται το κλιματικό της αποτύπωμα και υλοποιεί σειρά παρεμβάσεων για την αποδοτικότερη κατανάλωση ενέργειας.

Το Circle the Med Forum 2022 διεξήχθη από τις 23-25 Νοεμβρίου 2022 σε υβριδική μορφή, και μεταδιδόταν ταυτόχρονα από την Αθήνα (Ζάππειο) και το Κάιρο (Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού) με δυνατότητα φυσικής ή διαδικτυακής συμμετοχής. Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη φετινή διοργάνωση αφορούσαν στην προώθηση νέων προτύπων κυκλικής οικονομίας στην παραγωγή, την κατανάλωση, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την οικοκαινοτομία και την επιχειρηματικότητα, αναδεικνύοντας τα συμπεράσματα και τις συστάσεις της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP27) και λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, όσον αφορά στην ενεργειακή μετάβαση, την κλιματική ουδετερότητα, τη μηδενική ρύπανση και την επισιτιστική ασφάλεια, με στόχο τη μετεξέλιξη της Μεσογείου σε λεκάνη κυκλικής οικονομίας.