Βραβείο σχεδιασμού στο βιβλίο «Figures of Speech» του Virgil Abloh

Βραβείο σχεδιασμού στο βιβλίο «Figures of Speech» του Virgil Abloh
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο τόμος που κέρδισε το βραβείο είναι μία συνεργασία του Abloh και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Σικάγο και έχει τη μορφή τριών βιβλίων σε ένα.

Ο Virgil Abloh κατέκτησε ένα ακόμη βραβείο. Το βιβλίο του πολύπλευρου καλλιτέχνη και σχεδιαστή μόδας με τίτλο «Virgil Abloh: Figures of Speech» κέρδισε στον διαγωνισμό τού 2019 AIGA’s 50 Books Award, του Αμερικανικού Ινστιτούτου Γραφικών Τεχνών που αναγνωρίζει τα 50 καλύτερα σχεδιασμένα βιβλία και εξώφυλλα βιβλίων της χρονιάς.

Ο τόμος που κέρδισε το βραβείο είναι μία συνεργασία του Abloh και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Σικάγο και έχει τη μορφή τριών βιβλίων σε ένα. Αποτελείται από μια ενότητα – κατάλογο από τον Michael Darling, ο οποίος δίνει μια επισκόπηση του έργου του Abloh και περιλαμβάνει δοκίμια και συνεντεύξεις από τους Taiye Selasi, Rem Koolhaas και άλλους ειδικούς στην τέχνη, τη μόδα, τον σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική. Το βιβλίο εμπεριέχει επίσης ένα τμήμα με περισσότερες από 1.800 εικόνες από την προσωπική συλλογή του Abloh.

Το βιβλίο «Virgil Abloh: Figures of Speech» έχει μπλε σκληρό εξώφυλλο με μία φωτογραφία του Abloh, στην οποία κρατάει ένα αντίγραφο ειδικής έκδοσης του βιβλίου με κενό εξώφυλλο και τη λέξη «Artwork» στην κορυφή. Στο οπισθόφυλλο αναγράφεται το όνομα της ομότιτλης έκθεσης του καλλιτέχνη στο Μουσείο Τέχνης του Σικάγο το 2019 και η κορδέλα – σελιδοδείκτης του βιβλίου είναι μια χρυσή μεζούρα μέτρησης.

Η έκθεση «Virgil Abloh: Figures of Speech» ήταν μία παρουσίαση του φάσματος των ενδιαφερόντων του καλλιτέχνη, μία σύνθεση από βίντεο- εγκαταστάσεις, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, έργα τέχνης, αρχιτεκτονικά σχέδια, πολυμέσα και ρούχα.