Βρετανία: Δύο νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία

REUTERS

Εκτεταμένες καταστροφές από τους δυνατούς ανέμους στη Νότια Αγγλία.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί έχουν τραυματιστεί καθώς καταιγίδες, κύματα και καταρρακτώδεις βροχές εξακολουθούν να πλήττουν σήμερα τη Βρετανία.

Επιβάτης κρουαζιερόπλοιου έχασε τη ζωή του όταν ένα τεράστιο κύμα εισέβαλε από ένα παράθυρο και μια γυναίκα σκοτώθηκε όταν τμήμα ενός κτιρίου στο Χόλμπορν του κεντρικού Λονδίνου αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της.

Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αφού λόγω των ισχυρών ανέμων δέντρα έπεσαν πάνω σε γραμμές ηλεκτροδότησης στο νοτιοανατολικό και ανατολικό τμήμα της χώρας, μετέδωσε το Press Association.

«Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε και πάλι χθες βράδυ τη Νότια Αγγλία, προκαλώντας καταστροφές σε (ενεργειακά) δίκτυα. σε 310.000 (νοικοκυριά) η ηλεκτροδότηση επανήλθε κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά 141.822 (νοικοκυριά) παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό», ανέφερε στο Twitter η Ένωση Ενεργειακών Δικτύων.

Διαβάστε ακόμη: Στο «έλεος» της κακοκαιρίας

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα στα συγκοινωνιακά δίκτυα σε ολόκληρη τη Βρετανία, με ξεριζωμένα δέντρα και φερτά υλικά να αποκλείουν δρόμους και σιδηροτροχιές. Πολλές υπηρεσίες έχουν ακυρωθεί.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος εξέδωσε 22 προειδοποιήσεις για έντονες πλημμύρες -που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή- για παράκτιες κοινότητες από την Κορνουάλη μέχρι το Χάμσαϊρ, το Γκλούσεστερ και την Τέιμς Βάλεϊ, όπου η στάθμη των ποταμών παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο δεκαετιών.

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από ένα παράκτιο εστιατόριο στο Χάμσαϊρ την Παρασκευή (χθες), όταν τα παράθυρά του έσπασαν και η θάλασσα εισέρρευσε σε αυτό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο, Reuters