Μεγάλη Βρετανία: Τα αλλάζει όλα ο νέος υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ

Μεγάλη Βρετανία: Τα αλλάζει όλα ο νέος υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ
LONDON, UNITED KINGDOM - OCTOBER 14: LONDON, UNITED KINGDOM - OCTOBER 14: The new Chancellor of the Exchequer, Jeremy Hunt leaves No 10 Downing Street, in Westminster, London, United Kingdom on October 14, 2022, after meeting British Prime Minister Liz Truss who sacked Kwasi Kwarteng this afternoon. Dinendra Haria / Anadolu Agency (Photo by Dinendra Haria / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
O νέος ΥΠΟΙΚ Τζέρεμι Χαντ δηλώνει ότι έχει την εξουσιοδότηση να προβεί σε περαιτέρω αλλαγές στο δημοσιονομικό σχέδιο της κυβέρνησης

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ δήλωσε σήμερα ότι έχει την εξουσιοδότηση της πρωθυπουργού Λιζ Τρας για να προβεί σε περαιτέρω αλλαγές στο δημοσιονομικό σχέδιο της κυβέρνησής της, έπειτα από δύο μεγάλες υπαναχωρήσεις που ήδη έχουν γίνει στην ατζέντα της για περικοπές φόρων.

Σε ερώτηση που του έγινε από τον ραδιοσταθμό του BBC αν έχει λευκή επιταγή και μπορεί να αλλάξει περαιτέρω στοιχεία επί των φορολογικών περικοπών, που είχε ορίσει ο προκάτοχός του στο υπουργείο Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ, ενόψει της παρουσίασης του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Σχεδίου της κυβέρνησης Τρας στις 31 Οκτωβρίου, ο Χαντ απάντησε: “Ναι.”

Ο νέος υπουργός Οικονομικών σημείωσε επίσης ότι η Βρετανία χρειάζεται σταθερότητα και ότι η πρωθυπουργός της Λιζ Τρας χρειάζεται χρόνο και σημείωσε ότι οι επιδόσεις της κυβέρνησης θα κριθούν στις βουλευτικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν το 2024.

“Πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται τώρα σταθερότητα. Είναι πρωθυπουργός για λιγότερο από πέντε εβδομάδες. Θα πω απλώς αυτό, ότι πιστεύω πως θα κριθεί σε εκλογές”, σημείωσε ο Χαντ στις δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό του BBC.

“Όταν κριθούμε σε γενικές εκλογές, θα κριθούμε από το έργο μας τους επόμενους 18 μήνες πολύ περισσότερο από αυτό που συνέβη τις τελευταίες 18 μέρες”, πρόσθεσε.